Waarom zijn er schoonmaakbedrijven?

In Nederland zijn er veel schoonmaakbedrijven, maar waarom? Als je een huis en/of bedrijf hebt, is het belangrijk dat je dit schoon houdt. Omdat sommige mensen daar weinig tijd voor hebben of geen zin in hebben zijn er schoonmaakbedrijven. Deze bedrijven maken voor een vergoeding je huis schoon. Je maakt zelf afspraken met het bedrijf wat zij schoon moeten maken. Schoonmaken van gebouwen is heel belangrijk voor de hygiëne, vooral voor ziekenhuizen, scholen, sportcentra en kinderopvang. Bij schoonmaken van huizen worden meestal normale schoonmaakartikelen gebruikt, maar bij het schoonmaken van grote gebouwen en oppervlaktes worden er speciale apparaten ingezet. Door de inzet van apparaten kan de klus sneller geklaard worden. Denk bij deze apparaten aan schrobmachines en vegers. Deze worden ingezet bij grote oppervlaktes, zoals gymzalen en grote gebouwen als ziekenhuizen, als je alles handmatig moet doen ben je veel langer bezig.

Duurzaam schoonmaken

Er zijn verschillende schoonmaakartikelen die schadelijk zijn voor mens, dier en milieu. Het is belangrijk om deze artikelen weg te doen en in te ruilen tegen milieuvriendelijke reinigingsmiddelen. Maar niet alleen de reinigingsmiddelen kunnen milieu onvriendelijk zijn, maar ook de apparaten kunnen milieubelastend zijn. Ook is het belangrijk om onnodig te verspillen, zoals water. Bij veel schoonmaakbedrijven wordt er veel water gebruikt, terwijl dat eigenlijk gewoon onnodig is, en dus verspillen. Het is belangrijk als je bepaalde duurzame eisen stelt, dat de werknemers het er mee eens zijn en dat ze er bewust mee om gaan. Zodat je duurzame voornemens ook daadwerkelijk gerealiseerd worden, een van deze schoonmaak bedrijven die dit alles op een rijtje en goed voor elkaar heeft is reinstaat.nl. Dit is een duurzaam schoonmaakbedrijf, waarvan de werknemers ook bewust omgaan met deze voornemens.

Schoonmaakbedrijf Reinstaat

Zoals al eerder benoemd, is Reinstaat een schoonmaakbedrijf die duurzaam schoonmaken hoog in het vaandel heeft staan. Dit realiseren zij door milieuvriendelijke apparaten te gebruiken en zo min mogelijk te verspillen. Zo gebruiken zij stofzuigers die de helft aan stroom gebruiken ten opzichte tot normale stofzuigers. Ook worden er schoonmaak artikelen gebruikt die zuinig omgaan met water, zo wordt er niet onnodig veel water gebruikt. De reinigingsmiddelen die worden gebruikt worden zo min mogelijk gebruikt, maar wel genoeg om alles grondig schoon te krijgen. Reinstaat biedt verschillende hoogwaardige schoonmaakdiensten, zoals vloeronderhoud, gevelreiniging, computerreiniging en reiniging van trappen en portalen. Al deze werkzaamheden worden uitgevoerd door de werknemers van Reinstaat. Deze werknemers zijn actief betrokken bij het duurzaam schoonmaak beleid.