Inspiratie

Inspiratie, dat is misschien wel een van de belangrijkste punten bij het inrichten van je huis, tuin, of een aparte kamer. Je kunt zelf bijvoorbeeld heel inspiratierijk zijn, maar vele mensen hebben deze inspiratie niet. Mensen lezen woonmagazines, kijken TV-programma’s, of struinen het internet af om tot inspiratie te kunnen komen. Door de verschillende voorbeelden op de verschillende fronten kun je van alle bronnen een klein beetje inspiratie pakken, totdat je iets hebt wat binnen jouw stijl past.

Inspiratie voor de inrichting van je huis!

Bij het inrichten van je huis, is het belangrijk om je eigen stijl toe te passen. Je moet wonen in een inrichting wat jij mooi vindt, want jij moet er dagelijks in leven. Ook is het belangrijk om te kijken tussen de verhouding van de uitstraling, en de functie van een meubelstuk. Een bank kan bijvoorbeeld erg mooi zijn, maar de functie en het comfort van het bankstel moet wel een goede verhouding hebben. Op het blog lees je de perfecte tips voor de inrichting van jouw huis!

Het is belangrijk om je eigen stijl te creëren, en niet die van een ander te nemen. Wanneer je van alles een beetje kiest, creëer je jouw eigen stijl met de dingen die jij mooi vindt. Een bankstel uit een woonmagazine, een kast die je in een winkel hebt gezien. Probeer het met elkaar te combineren en je hebt je eigen stijl gecreëerd!

Een tuin inrichten, waar moet hij aan voldoen?

Hetzelfde als bij de inrichting van je huis, is het ook belangrijk om je tuin zo in te richten dat hij voldoet aan jouw eisen. Voor een gezin met kinderen zul je bijvoorbeeld eerder kiezen voor een grasveld, terwijl een ouder stel eerder voor planten en struiken zou kiezen. Er zijn vele inspiratiebronnen te vinden op het internet, in magazines of op TV. Ook zou je ervoor kunnen kiezen om met een kar door het tuincentrum te lopen. Je zult verschillende combinaties vinden voor de perfecte tuin. Zo kun je ervoor kiezen om bloembakken te nemen, of een heel stuk van je tuin te beplanten met diverse bloemen, struiken en planten.

Het is vooral belangrijk om te kijken of het aanleggen van bijvoorbeeld grind of stenen ideaal is voor jouw tuin. Voor kinderen is het bijvoorbeeld niet geschikt om een stenen terras neer te leggen. Kinderen vinden het heerlijk om buiten te kunnen spelen, dus zou een grasveld in de tuin geschikter zijn. Je zou er dan nog voor kunnen kiezen om een trampoline te plaatsen, zodat je tuin helemaal kindvriendelijk is.

Leuke ideeën voor in je vrije tijd

Inspiratie voor in je vrije tijd? Een avontuurlijke trip naar de dierentuin, of een rustige dag in het museum? Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden voor een heerlijk uitstapje. Zo kun je jezelf verwennen door een lekker dagje te gaan shoppen, of om er samen met de kids op uit te gaan en leuke quality-time met het gezin te hebben. Op het blog van bewust-wonen vind je de leukste tips en ideeën voor de leukste dagjes uit!

Zelf een leuk idee voor een leuk uitje, of wil jij ook een blog plaatsen op onze website? Neem contact met ons op via de contactpagina!