Waarom kiezen voor een kant en klaar haag?

Een haag die kant en klaar is, is een haag die bijna al helemaal volgroeid is. Omdat dit soort hagen in delen is gekweekt zijn ze eenvoudig te plaatsen. Op deze manier heb je gelijk meer privacy, dan bij een haag die nog niet volgroeid is. En voor de mensen die weinig tijd hebben is dit de ideale oplossing, want een volgroeide haag heeft minder aandacht en verzorging nodig. Bij de kwekerij krijgen de haagelementen ook nog eens meststoffen mee, waardoor de haag weerbaarder is en beter groeit dan dat je een jonge haag zelf zou planten.

Waarvoor wordt een kant en klare haag ingezet?

Je kunt deze haag voor verschillende dingen gebruiken. Natuurlijk kun je hem als erfafscheiding gebruiken, maar er zijn nog meer mogelijkheden. Bijvoorbeeld als decoratie in een tuinkamer, een afscheiding voor vuilcontainers of denk aan een afrastering voor een bepaald gedeelte van de tuin. Zelfs als je wat meer groen op je balkon wil is dit de ideale oplossing. Het is ook een goede bestrijding tegen graffiti. Zo hoef je niet meer graffiti te laten verwijderen dat scheelt een hele hoop in de kosten. Kortom, een mooie kant en klaar haag is geschikt voor iedere openbare ruimte of tuin.

Voordelen van een kant en klaar haag

Aan het plaatsen van een kant en klaar haag zitten een aantal voordelen. We zetten de voordelen voor jou op een rijtje. Zodat je kunt kijken of een kant en klaar haag iets voor jou is.

– Heel makkelijk en snel te plaatsen

– Een diervriendelijke haag

– Gelijk een groene haag

– Goedkoper dan een ander soort afscheiding

– Een kant en klaar haag is er in verschillende soorten en maten

– Draagt bij aan fijnstof

De juiste bodem voor een kant en klaar haag

Als je een kant en klaar haag wilt planten is het belangrijk dat je een humus-achtige grond hebt. Verder is het belangrijk dat de plantsleuf 40 cm diept, dat er geen water in blijft staan en de afwatering van de ondergrond moet goed zijn. Beschik je niet over een humus-achtige grond dan is het belangrijk dat er compost aan de grond wordt toegevoegd. En misschien nog wel het belangrijkste, de grond moet vrij zijn van rommel en ondoordringbare leemlagen. Bereid de grond daarom eerst voor, voordat je een kant en klaar haag plant.