Mollenklemmen bestellen

Mollenklemmen bestellen

Je bent ontzettend trots op je strakke grasveldje waaraan je zo lang zorg en tijd besteed hebt, tref je op zomaar een ochtend een molshoop aan. Je kunt wel door de grond zakken en wilt er alles aan doen de boosdoener, de mol dus, te vangen. Je bent meteen van plan een mollenklem aan te schaffen, maar weet eigenlijk niet eens wat een mollenklem is, hoe zo’n klem precies werkt en hoe je die dan plaatst. De mollenklem is een bewezen effectief middel om mollen in je tuin te vangen, ondanks het feit dat er nog best veel onwetendheid is over mollenklemmen en de plaatsing nog niet zo eenvoudig is.

Onder spanning in de lengterichting in een mollengang

Voor de duidelijkheid: mollenklemmen zijn van metaal en worden onder spanning in een mollengang geplaatst. Als de mol over een paal van een van de mollenklemmen beweegt, slaat de klem dicht en ‘berooft de mol zichzelf op deze manier van het leven’. De mol kan zo niet nog grotere schade aanrichten aan je gazonnetje.

Nooit in het uiteinde van een molshoop

Nu je de werking van mollenklemmen weet, is het nog een kwestie van het plaatsen van de mollenklemmen. Mollenklemmen plaats je in een gang waar de mol zich beweegt. Een klem plaats je in elk geval nooit in het uiteinde van een molshoop.  Wat je het beste kunt doen is op enige afstand van de molshoop een gang zoeken en die gang van bovenaf voorzichtig proberen open te maken. Je kunt gangen van een mol vinden door handmatig te voelen in welke richting een gang vanuit de molshoop gaat.

In de lengterichting plaatsen

Heb je de molshoop open gemaakt, dan zul je voelen dat er iets dat lijkt op een t-splitsing aan de onderzijde zit. Idealiter plaats je de mollenklem op dit punt van de gang, nadat je er spanning op gezet hebt.  Plaats de mollenklem op zo’n wijze dat de mol in de lengterichting door de klem moet bewegen. De opening van de gang dek je af, bijvoorbeeld met een graszode of een deel daarvan.

Zes keer per dag kans om de mol te vangen

De gang van het jachtverblijf naar de verblijfplaats van de mol is de beste plek om de klem te plaatsen. Reden? In dat geval zal de mol zeker zes keer per dag de door jou geplaatste klem passeren. Moet het dus al raar lopen wil de mol dan niet gevangen wordt.

Effectief en allesbehalve duur

Het gebruiken van mollenklemmen biedt de nodige voordelen. Zo zijn klemmen bijzonder effectief en met behulp van deze klemmen verwijder je de mol definitief uit je tuin. Ondanks de grote effectiviteit zijn de producten allesbehalve duur. Als je de mol eenmaal te pakken hebt, dan kan het overigens wel zo zijn dat een collega mol het territorium van de gevangen mol overneemt. Als een andere moeilijkheid bij het gebruik van mollenklemmen wordt het feit dat je voor het op de juiste manier plaatsen van de mollenklem toch wel overige enige kennis dient te beschikken.