Zonnepanelen laten plaatsen? Zo werkt dat!

zonnepanelen installateur

Zonnepanelen laten plaatsen? Zo werkt dat!

Heeft u besloten om zonnepanelen te laten plaatsen? Een ervaren zonnepanelen installateur voert dit graag voor u uit. Tijdens het installeren van zonnepanelen moet er rekening gehouden met een aantal punten. Wat een zonnepanelen installateur allemaal doet op zo’n dag hebben wij in dit artikel voor u geschreven.

Zonnepanelen laten plaatsen

Zonnepanelen op uw woning plaatsen is een zeer goede keuze en de investering zal u snel terug verdienen. Daarnaast zijn de panelen die zonne-energie opwekken ook erg goed voor het milieu én levert het een flinke besparing op de energiekosten. Voor de installatie van de panelen hoeft u zelf niets te doen.

Installateurs van het ingeschakelde bedrijf gaan met beveiliging het dak op en zorgen ervoor dat alle zonnepanelen netjes worden geplaatst. De installatiekosten vallen relatief mee, zeker als je kijkt naar de levensduur van ongeveer 25 jaar. Na de installatie profiteert u de komende tientallen jaren van een lagere energierekening. Dat is nog eens fijn!

Naast de bovenstaande voordelen zorgt het installeren van zonnepanelen ook nog eens voor een waardestijging voor uw woning. Zonnepanelen plaatsen is dus altijd een zeer slimme keuze.

Voorbereiding

Voordat de zonnepanelen installateurs het dak op gaan is het echter van belang dat er de nodige voorbereidingen zijn getroffen. Is er een schoorsteen of dakraam in de buurt waar rekening mee gehouden moet worden? Zit de omvormer op de juiste plaats? Allemaal belangrijke punten waar een installateur op moet letten tijdens het voorbereiden van de plaatsing.

Benodigde materialen

Voor het plaatsen van zonnepanelen komen vaak twee á drie monteurs bij u langs. Waarvan een een ervaren elektricien is. Tijdens de dag van plaatsing moeten de onderstaande materialen aanwezig zijn of worden deze meegenomen door de monteurs: 

  • Zonnepanelen
  • Montageframe
  • Bekabeling
  • Omvormer
  • Aansluitmaterialen
  • Valbescherming voor de monteurs
  • Hoogwerker of ladder

Onderhoud na de plaatsing

Zonnepanelen zijn onderhoudsvriendelijk en hebben een lange levensduur. Gemiddeld gaan zonnepanelen ongeveer 25 jaar mee. Af en toe de panelen schoonmaken is wel nodig om een optimaal rendement te behalen. Viezigheid op de panelen kan namelijk zorgen voor minder rendement. Zonnepanelen kan je zelf schoonmaken, maar je kan er ook voor kiezen om de panelen schoon te laten maken. Het schoonmaken van de zonnepanelen is erg gemakkelijk, echter is het soms wel lastig om op het dak te komen. Wanneer je ervoor kiest om de panelen schoon te laten maken zal de schoonmaker komen met een hoogwerker of ladder.