Een badkamer bouwen

douchegoot

Ik stond onlangs voor een aantal lastige keuzes met betrekking tot de bouw van mijn huis. Mijn man en ik hebben een kavel gekocht en laten daar een huis op bouwen. Het voordeel is dat het huis precies wordt zoals wij dat altijd al voor ogen hadden. Het nadeel is echter, dat er veel geregel bij komt kijken. De keuzes die je moet maken zijn oneindig en het gevaar is dat je laconieker wordt met betrekking tot bepaalde keuzes maken. Het is daarom belangrijk om de ernst van elke keuze voor ogen te houden en alles goed te overwegen. In deze blog neem ik je mee in de keuzes waar wij voor stonden, met betrekking tot de badkamer.

Keuzes, keuzes en nog eens keuzes

  1. Allereerst moesten we natuurlijk bedenken in welke stijl we de badkamer zouden willen. Het is belangrijk om dit goed voor ogen te houden, want dit komt terug in alle keuzes die je maakt. Wij wilden graag voor een nette en moderne badkamer kiezen, met donkere kleuren. We hebben dan ook voor donkere tegels en donkere wanden gekozen voor de basis van onze badkamer.
  2. Verlichting was één van de volgende stappen. We hebben voor een donkere badkamer gekozen en onze badkamer heeft bovendien geen raam. Alhoewel wij allebei van een donkere badkamer houden, is de badkamer toch wel de plek om je ’s ochtends klaar te maken voor werk. Het is dus wel belangrijk om alsnog goede verlichting te hebben in de badkamer. Wij hebben voor spotjes in het plafond gekozen, die verstelbaar zijn. Ook hebben we bij de spiegel een horizontale lamp geïnstalleerd, zodat er genoeg verlichting is om je ’s ochtends klaar te kunnen maken
  3. Zoals ik al in het punt hierboven zei, hebben wij geen raam in de badkamer. Wij moesten dan ook veel aandacht besteden in de ventilatie van de badkamer. Je wil natuurlijk niet dat de badkamer zo vol met schimmels zit van de waterdamp die niet kan ontsnappen. We hebben ons goed laten adviseren, en een top ventilatiesysteem in de badkamer laten installeren.
  4. De douche is natuurlijk het hoofdmeubel in de badkamer. Het is dan ook belangrijk om hier goed aandacht aan te besteden, en dan heb ik het niet alleen over de keuze tussen een stortdouche of een normale douche! Denk ook aan de douchegoot. Ook dit is erg belangrijk. Je wil immers niet dat die prachtige badkamer om de haverklap onder water staat. Zorg ervoor dat de grond afloopt naar de douchegoot en dat de douchegoot bovendien een goede filter krijgt en er voldoende ruimte is om het water in te laten afstromen.