Woontrends die je in 2019 niet mag missen!

zonnepanelen installateur

Nu het jaar alweer over de helft is, is het tijd om die trends op een rijtje te zetten die je dit jaar niet gemist mag hebben. Wat is er helemaal hot en happening op het moment? We zetten het in deze blog voor je op een rijtje.

Tinten combineren

Voor welke kleur je ook gegaan bent, of het nu roze, olijfgroen of donkerbruin is, de trend is om deze kleur in je gehele interieur te laten terugkomen. Kies daarbij voor kleuren uit dezelfde kleurgroep, dat zorgt er namelijk voor dat alles goed bij elkaar past. Niet alleen ziet dat er chique en origineel uit, maar je maakt daarmee ook een gedurfde indruk!

De natuur in huis

Natuurlijke elementen zijn de laatste jaren steeds belangrijker geworden in het interieur. Dat is ook in 2019 niet anders! Je kunt daarbij denken aan het integreren van de elementen aarde, vuur, water en lucht in je interieur, maar ook kan je gaan voor een urban jungle in huis. Waar het leven van alledag steeds sneller gaat, zien we juist met dit soort interieurs een tegenbeweging ontstaan. Maak gebruik van verschillende natuurlijke groentinten en materialen als bamboe en rotan. Ook wol en vilt staan erg mooi in dit type interieur. Wil je ook je vloer erbij betrekken? Dan zijn epoxyvloeren een goede keuze. Om het geheel af te maken kan je bijvoorbeeld voor een grijsgroene epoxyvloer gaan. Hierdoor komt je interieur helemaal tot leven!

Hoekbanken: terug van weggeweest

De afgelopen jaren zagen we vooral veel minimalistische en strakke meubels. Vooral op het gebied van banken werd dit duidelijk, omdat er vaker combinaties tussen tweezits- en driezitsbanken werden gemaakt, waardoor de hoekbank even vergeten leek te zijn. In 2019 is dit helemaal veranderd en is de hoekbank weer terug van weggeweest. Wil je helemaal hip zijn? Denk dan aan een leren hoekbank in een warme tint, of voeg warm getinte accessoires, bijvoorbeeld in het goud of brons, toe aan je interieur.

Industrieel

Ook in 2019 blijft industrieel een belangrijke trend in de interieurs. Eén van de belangrijkste kenmerken van dit interieur is de robuuste uitstraling van de natuurlijke elementen die erin zijn verwerkt. Daarnaast is ook het kleurgebruik erg belangrijk. Deze trend is stoer en maakt minimaal gebruik van accessoires. Eerder ligt het accent op het naar boven halen van de natuurlijke schoonheid van de woonruimte en mogen betonnen vloeren en stenen muren juist gezien worden. Vind je echt beton aan je voeten toch wat te koud? Ga dan voor een epoxyvloer in betonlook die je woning in combinatie met de stoere materialen van de industriële trend modern doet aanvoelen.

Zoals je leest is er voor ieder wat wils. Welke trend is jouw favoriet?