Welke soorten jacuzzi’s zijn er?

jacuzzi

Een jacuzzi is een heerlijk manier van ontspannen. De prijzen van jacuzzi’s zijn de laatste jaren gedaald en met de komst van de opblaasbare variant van de Aldi zijn ze populairder dan ooit. Maar welke soorten zijn er nou precies?

De diversiteit in jacuzzi’s

Jacuzzi’s zijn er in allerlei soorten en maten. Het is belangrijk om te weten met hoeveel en welke personen je van de jacuzzi gebruik gaat maken om hier een goede keuze uit te maken. Wil je er alleen met je partner gebruik van maken? kies dan voor een tweepersoons jacuzzi. Voor de afwisseling van massage en zithouding is het gewenst om een bad met meerdere zit of lig plekken te hebben. Jacuzzi’s zijn er met vijf, zes of zelfs tien zitplaatsen, waardoor er voor iedereen wel een geschikt model is. Belangrijk is de grootte van het model, er moet uiteraard wel genoeg plek zijn.

Massagemogelijkheden

Het meeste van de wellness van jacuzzi’s wordt gecreëerd door de massagejets, het is belangrijk om hier voldoende aandacht voor te hebben wanneer je een jacuzzi wilt kopen.

Massagejets zijn in vele varianten beschikbaar, belangrijk is het om te weten welke je het prettigst vindt. Een paar voorbeelden zijn powerjets, een ruige straal die een krachtige massage geeft. Roterende jets, die een meer subtiele, strelende massage geven. Vibrerende jets die juist een mix van water en lucht verzorgen en nog veel meer.

Ook het aantal jets is belangrijk, dit heeft ook veel invloed op de prijs. Er zijn jacuzzi’s die alleen maar jets in de nek- schouder- en rug zones hebben, maar er zijn ook jets voor de armen, boven- en onderbenen, voeten en handen. Er zijn merken die een enorm aantal jets aanbieden. Het meest effectief zijn de jacuzzi’s met tussen de 16 en 32 jets per pomp, zo blijft de waterdruk hoog genoeg om een massage effect te kunnen bieden. Bij minder jets per pomp wordt de druk te hoog en dan wordt het onaangenaam.

Opblaasbare jacuzzi’s

Iedereen heeft er vast wel eens van gehoord, de opblaasbare jacuzzi’s van de aldi die in een rap tempo waren uitverkocht. Die opblaasbare jacuzzi’s waren een goedkoop alternatief voor de duurdere jacuzzi, om deze reden waren ze ook zo populair.