Wat kun je doen tegen insecten in huis?

vliegendeur

Het is niet vreemd om af en toe de ramen en deuren op te gooien in de zomer. Het vervelende is alleen dat er wat insecten binnen zullen komen. Wat kan er gedaan worden om te voorkomen dat deze insecten binnenkomen en wat moet er gedaan worden als ze eenmaal binnen zijn?

Vliegenramen en vliegendeuren

Het is natuurlijk het beste om te voorkomen dat de insecten binnen komen. Dit kan al heel gemakkelijk gedaan worden door het kopen van een vliegendeur of een vliegenraam. Deze producten bieden de mogelijkheid om de ramen en de deuren te open voor frisse lucht en kunnen tevens insecten verhinderen om binnen te komen. Vliegendeuren en vliegenramen kunnen tegenwoordig online worden besteld en vervolgens worden deze dan gewoon op maat gemaakt. Het enige wat gedaan hoeft te worden is het opmeten van de maten en vervolgens kunnen deze producten helemaal zelf worden gemonteerd. Het is belangrijk om hierbij goed naar de instructies voor het monteren en het opmeten te kijken. Deze kunnen gevonden worden bij de desbetreffende leverancier.

Een elektrische vliegenmepper

Wanneer je een vliegenraam of vliegendeur hebt aangeschaft wil dit niet zeggen dat er nog steeds geen insecten binnen kunnen komen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er niets naar binnen vliegt op het moment dat je deur uitstapt of juist het huis binnenstapt. Dan zit je nog steeds met die ontzettend vervelende beestjes in huis. Op dat moment kan een elektrische vliegenmepper een oplossing zijn. Wellicht vind je het wel leuk om even actief achter wat vliegen aan te rennen. Met een elektrische vliegenmepper kun je direct afrekenen met alle vliegen en andere insecten.

Vliegenval

Zoals al eerder benoemd kan het voorkomen dat alsnog snel een vlieg naar binnen glipt bij het verlaten van het huis. Op het moment dat je geen zin hebt om actief achter de vliegen aan te zitten is wellicht een vliegenval een optie. Je hoeft dan ook verder niets te doen. Je moet alleen de vliegenval plaatsen en vervolgens zullen deze er vanzelf intuinen. Het enige wat dan nog gedaan moet worden is deze op zijn tijd vervangen.