De verschillende soorten alarmsystemen

alarm

Volgens een onderzoek dat werd uitgevoerd door de National Burglar and Fire Alarm Association (VS) werden huizen en andere commerciële vestigingen waar alarmsystemen zijn geïnstalleerd minder snel getroffen door inbrekers dan panden die geen dergelijke bescherming hadden. Een alarmsysteem biedt een gevoel van veiligheid terwijl de indringers buiten het pand blijven. Er zijn veel verzekeringsmaatschappijen die extra voordelen bieden aan huiseigenaren die beveiligingssystemen in hun huizen hebben geïnstalleerd. Het is echter wel belangrijk om het juiste alarmsysteem te kiezen.

Hieronder vind je verschillende systemen om uit te kiezen:

 

Een bedraad systeem: dit is het eerste type alarmsysteem dat in woningen kan worden geïnstalleerd. Bij dit systeem zijn het de draden die de verschillende alarmen in verschillende delen van het huis met de hoofdbedieningskast verbinden. De installatie van dit type systeem vereist het installeren van alarmen op verschillende plaatsen in het huis en daarom moeten er wel een aantal gaten in de muren worden geboord.

Draadloos systeem: dit systeem werkt volgens het principe van de verschillende draadloze gadgets die al in gebruik zijn in het huis en de alarmen in dit systeem zijn via alarmsensoren verbonden met de hoofdbedieningskast. Deze sensoren nemen de signalen waar en brengen deze naar de hoofdkast over. Het aanleggen is veel gemakkelijker en draadloze systemen werken goed voor huizen die groot zijn en beveiliging nodig hebben. Dergelijke systemen zijn ook beschikbaar met bewegingssensoren die beweging binnen een beperkt gebied kunnen detecteren. De draadloze systemen worden voornamelijk rondom de toegangspunten van het huis geplaatst.

Draagbare alarmen: dit is een redelijk voordelig alternatief voor anders zo dure beveiligingssystemen. Dergelijke systemen kunnen overal worden geplaatst om zo veiligheid te kunnen bieden.

Zodra je een beslissing hebt genomen over het soort systeem dat je nodig hebt, kun je de verschillende bedrijven die dergelijke alarmen bieden gaan onderzoeken. Je moet altijd kijken of de producten het Underwriter’s Laboratories label hebben om zo verzekerd te zijn van een kwaliteitsproduct.