Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een bureaustoel?

gebruikte bureaustoelen

Bij het aanschaffen van een nieuwe bureaustoel is het belangrijk om te letten op de volgende dingen. Allereerst is het handig om te kijken naar de basisonderdelen van een stoel. Er worden tegenwoordig vaak stoelen verkocht waarbij het uiterlijk belangrijker is dan de functionaliteit. Daarom kun je het best een bureaustoel kiezen met een vijfpotige kruisvoet met wielen, een rugleuning, een gasveer, een zitvlak en twee armsteunen.

Ook is het noodzakelijk om voordat je een bureaustoel koopt, te vragen of de onderdelen van de stoel te vervangen zijn. Dat kan heel wat geld schelen en is ook beter voor het milieu.

Ben je op zoek naar een stevige bureaustoel, die je van plan bent vaak te gaan gebruiken, kijk dan eerst naar de prijs en de bouwkwaliteit. Meestal is de bouwkwaliteit van dure stoelen beter dan die van goedkopere. Ook is het belangrijk om op de kwaliteit van de stof en de bekleding te letten. Voor bureaustoelen worden namelijk veel verschillende soorten leer en schuim gebruikt, die niet altijd van dezelfde kwaliteit zijn. Voor de kwaliteit van de bekleding kun je kijken naar het aantal toeren van de Martindale test.

Het is natuurlijk ook belangrijk dat de stoel goed zit. Hiervoor kun je kijken naar de rugleuning. De meeste rugleuningen volgen de ruggenwervel niet. Sommige gebruikte bureaustoelen, die de ruggenwervel wel volgen, hebben een S vorm. Dan is het het beste dat je de bolling van de rugleuning precies in het holle gedeelte van je rug instelt. Zo kun je klachten aan je rug en je schouders voorkomen.

Omdat iedereen comfortabel moeten kunnen zitten op dezelfde bureaustoel, is het natuurlijk belangrijk dat de stoel versteld kan worden. Een goede stoel moet in ieder geval bij de rugleuning en armsteunen versteld kunnen worden. Het motto voor het verstellen van een rugleuning is: des te groter het versteltraject, des te groter de kans dat deze past. Daarom is het dus het beste om een bureaustoel te kopen die je het meest kunt verstellen. Ook kun je in de meeste winkels uitproberen hoe de stoel zit. Dan kun je zelf kijken welke stoel met welk versteltraject het comfortabelste zit. De armsteunen zijn ook belangrijk voor de ondersteuning. Daarom moet je goed beoordelen of de armleuningen de schouders niet omhoog duwen, of de schouders en nek worden ontlast en verder moeten de ellebogen recht onder de schouders op de armsteunen rusten. Als dit niet het geval is, moeten de armsteunen versteld worden. Hierbij geldt net als bij de rugleuning en de overige verstelbare onderdelen van de stoel dat hoe groter het versteltraject, hoe groter de kans dat de stoel past.

Het belangrijkste is uiteindelijk dat je de stoel goed uitprobeert. Dan kun je zelf de kwaliteit beoordelen en kijken of de stoel goed zit.

Bron: Aannemersspot