De voordelen van rolluiken

Je ziet het steeds vaker. Woningen waarbij een aantal of alle ramen van de woning afgedekt worden met rolluiken. Qua uitstaling zijn de meningen verdeeld. Maar wat zijn nu de voordelen van deze rolluiken?

Inbraakwerend of inbraakvertragend

Het bekendste voordeel en de meest gebruikte reden om rolluiken te laten installeren is wel het feit dat ze inbraak werend zijn. Met rolluiken creëer je een extra barrière voor iemand die met kwade bedoelingen je woning probeert binnen te komen. In de volksmond noemen we dit inbraakwerend terwijl de juiste benaming inbraakvertragend is. De meeste rolluiken die voor particulieren worden geïnstalleerd hebben dan ook geen officiële veiligheids classificatie. Wilt u echt inbraakwerende rolluiken dan zijn deze (uiteraard voor een hogere investering) wel te leveren.

Vandalisme proof

Een groot aantal panden in Nederland hebben regelmatig te kampen met vandalisme. Strategisch geplaatste rolluiken gaan het ingooien en bekladden van ramen en gevels tegen. Uiteraard kunnen rolluiken ook beklad worden. Echter zijn ze relatief makkelijk te reinigen en zullen ze overdag uit het zicht worden opgeborgen.

Inkijk

Rolluiken verhogen de privacy van het interieur van je woning. Inkijk wordt 100% weggenomen zodat je je nooit meer bekeken hoeft te voelen.

Isolatie van geluid, licht en temperatuur

Rolluiken zijn isolerend. Eenmaal geplaatst heb je een heel stuk minder last van licht en geluid. Ideaal voor lichte slapers, mensen met onregelmatige diensten of bewoners van panden op drukke plaatsen.
Naast de licht en geluidsisolatie zal warmte in de woning worden gehouden in de winter en zal koude lucht beter binnen worden gehouden in de zomer. Er zijn uiteraard verschillende soorten rolluiken op de markt. Dus de isolerende werking verschilt per product. Er zijn voldoende modellen waarbij de lamellen gevuld zijn met een isolerend laag maar ook de stilstaande lucht achter de gesloten rolluiken heeft een isolerende functie.

Kortom: Voldoende reden om te kiezen voor rolluiken. Informeer er eens naar bij een rolluiken of buitenzonwering specialist bij jou in de buurt.