Verschillende soorten wellness voorzieningen voor thuis

Veel mensen gaan voor wat ontspanning naar een wellnessresort. Je kunt echter ook van je eigen huis een wellnessresort maken. Wat voor soort voorzieningen er hiervoor allemaal zijn, beschrijven we in dit artikel. 

 

Een spa

De eerste optie voor wat wellness in huis is een spa. Een spa is eigenlijk gewoon een ander woord voor een bubbelbad of whirlpool. Het is dus een klein vierkant of rond badje die je bijvoorbeeld in je tuin weg zet. Je kunt hier lekker in liggen om helemaal tot rust te komen, of samen met wat vrienden in genieten onder het genot van een drankje. Het water van een spa kan verwarmd worden, en er kunnen bubbels gemaakt worden. De bubbels van een spa voelen niet alleen heerlijk aan, ze hebben ook een therapeutische werking. De bubbels masseren namelijk als het ware je lichaam! 

Naast reguliere spa’s bestaan er nog diverse varianten zoals hottubs. Het grote verschil tussen een spa en een hottub is dat een hottub uit hout bestaat. Traditioneel bestaat een echte hottub volledig uit hout. Omdat dit niet heel praktisch is, bestaat er tegenwoordig ook veel hottubs met een kunststof kuip en houten omranding. 

Het is een misvatting dat een spa en een Jacuzzi hetzelfde zijn. Een Jacuzzi is wel een spa, maar een spa niet per se een Jacuzzi. Jacuzzi is namelijk een merknaam! Doordat Jacuzzi met afstand het bekendste merk spa’s is, wordt deze fout veel gemaakt. Wanneer iemand het dus over een “Jacuzzi” heeft, bedoeld deze persoon meestal gewoon een spa. 

Naast een reguliere spa en een hottub, bestaan er ook nog zwemspa’s. Dit zijn spa’s die iets groter zijn dan normaal. Een combinatie van een spa en een zwembad dus! Omdat er tegenstroming zit in een zwemspa, kun je er eindeloos in zwemmen! 

 

Een sauna 

Een ander soort wellness voorziening is een sauna. Wederom bestaan er verschillende soorten sauna’s. De meest bekende is een stoomcabine. Deze maakt gebruik van warme vochtige lucht. Tegenwoordig zie je bij mensen thuis echter vaker infraroodcabines. Deze maken gebruik van lampen om hitte op te wekken. Er is dus geen vochtige lucht aanwezig. 

 

Een spa of sauna kopen

Je kunt zowel een sauna als een jacuzzi kopen bij elite wellness.