Tips bij het ontwerpen en inrichten van je badkamer

Het kan erg lastig zijn om een badkamer te ontwerpen. Je moet veel verschillende keuzes, zoals welke tegels je wil gebruiken. En één verkeerde keuze kan ervoor zorgen dat je nooit helemaal tevreden zal zijn met het eindresultaat.

Om dit te voorkomen en ervoor te zorgen dat je optimaal kunt genieten van jouw droombadkamer hebben we een aantal tips verzameld zodat je voorbereid aan de slag kan.

1. Wat voor stijl wil je de badkamer geven?

Allereerst is het handig om een beeld te vormen van hoe je de badkamer eruit wil laten zien en wat voor stijl je de badkamer wil geven. Ga je voor klassiek of toch modern? Of misschien gaat je voorkeur wel uit naar een combinatie van meerdere stijlen. Denk hier goed over na voordat je aan de slag gaat.

2. Hoe groot wordt de badkamer?

De grootte van de badkamer is ook een belangrijke factor waar je van tevoren goed over na moet denken. Wordt de badkamer aan de kleine kant? Kies dan bijvoorbeeld voor een bad/douche combi of ga na of het echt nodig is om een WC in de badkamer te plaatsen als je al een toiletruimte hebt.

3. Tips om een kleine badkamer groter te laten lijken

Om de badkamer groter te laten ogen kun je meerdere trucjes toepassen. Een glazen douchewand zorgt er bijvoorbeeld voor dat de muren niet onderbroken worden waardoor de badkamer groter oogt dan wanneer je een stenen douchewand gebruikt.
Het helpt ook om grote badkamertegels te gebruiken. Kleine tegels lijken druk, met grote tegels zonder motief krijgt de badkamer een rustige en ruimtelijke uitstraling. Ook hangend meubilair laat de badkamer groter ogen.

4. Welke kleur krijgt de badkamer?

De kleur bepaalt de uitstraling van de badkamer. Met lichte kleuren zorg je ervoor dat de badkamer groter lijkt. Neem echt de tijd om een passende kleur uit te kiezen waar je blij van wordt.

5. Hoe verlicht je de badkamer?

Ook de verlichting is van belang voor de sfeer in de badkamer. Het is vaak goed om een combi te hebben van praktische verlichting en sfeerverlichting. Probeer ook zo veel mogelijk daglicht in de badkamer te krijgen. Dit is beter voor het milieu en laat de ruimte ook groter lijken.