Verhuizen naar een anders stad? Bel de lokale makelaar!

We zien de laatste jaren een stijgende trend in het aantal mensen die vanuit het ‘drukke Westen’ naar het ‘mooie Oosten’ willen verhuizen. Verhuizen naar de andere kant van het land klinkt heel makkelijk, maar er zitten toch nog wat haken en ogen aan. In dit artikel geef ik je graag een aantal tips om de toch wel spannende verhuizing goed te laten verlopen.

Verhuizen naar de juiste buurt

Als je naar een andere stad of dorp verhuist dan wil je natuurlijk in een leuke buurt komen te wonen met mensen die dezelfde behoeftes hebben als jullie. Als oudere wil je niet in een buurt terecht komen waar elke nacht de muziek tot diep in de nacht je slaapkamer doorbonkt. Elke stad heeft vaak wel tien verschillende wijken en daarin weer verschillende buurten. Zo heeft Enschede bijvoorbeeld al wel 21 verschillende wijken en meer dan 100 verschillende buurten. De makelaars in Enschede kennen de wijken en buurten als geen ander. Het is dan ook verstandig om één van deze makelaars te bellen en zelf te gaan kijken voordat je besluit om het huis te gaan kopen.

Ligt het dorp of de stad centraal ten opzichte van andere plaatsen

Niks is mooier dan in een stad wonen die zeer centraal ligt ten opzichte van andere steden. Zo heb ik familie die vroegen in Utrecht woonden en zijn verhuisd naar Haaksbergen. Ze waren eerst van plan om naar Eibergen te verhuizen maar zijn door de makelaar om toch een huis te kopen in Haaksbergen. Via het dorp Haaksbergen ben je namelijk snel in de naastgelegen steden Hengelo en Enschede. Ook de vele natuurgebieden die in Haaksbergen te vinden zijn sprak ze erg aan. Het koppel is al op leeftijd en heeft veel tijd om te wandelen. Ze wandelen nu bijna wekelijks door het Haaksbergenveen, Het Witte veen en De Wakel.

Ga een aantal weekendjes weg

Tegenwoordig is bijna alle informatie en de meningen van anderen over een dorp op internet te vinden. Echter is het altijd goed om zelf ook dingen te ervaren zodat je er een juiste mening over kunt vormen. Als je wilt gaan verhuizen naar Twente dan is het goed om eerst een aantal weekendjes weg te boeken naar verschillende steden en dorpen in Twente. Zo kom je er vanzelf achter welk dorp je leuk vind en of het voorziet in jouw woonbehoeften.