Schuifdeur in de woonkamer

De naam zegt het eigenlijk al, schuifdeuren, bij het openen van deze deuren draaien ze niet open in de gewone cirkelbeweging, ze schuiven open. Schuifdeuren in de woonkamer is ideaal voor mensen die in een kleiner huis wonen. Je bespaart jezelf namelijk aardig wat ruimte, en het is ook nog eens origineel en stijlvol! In dit artikel gaan we het hebben over de eigenschappen hiervan, de mogelijkheden die je er mee hebt en de prijzen van het plaatsen van een schuifdeur.

Waarom een schuifdeur in mijn woonkamer?

Allereerst, waarom zijn schuifdeuren een goed idee? Nu, schuifdeuren zijn een goed alternatief voor de klassieke draaideur. Je bespaart aardig wat ruimte, je hoeft namelijk geen rekening te houden met draaihoek van de deur, je kunt daardoor ook een stuk meer spullen kwijt. Je hoeft er enkel rekening mee te houden dat je zijdelings genoeg ruimte hebt om ze open te kunnen schuiven. De bediening is tevens kinderspel en veel soepeler dan bij een normale deur, en hij kan ook door tocht niet dichtvliegen.
De look van een schuifdeur is origineel en strak. Je kiest door middel van een schuifdeur niet enkel voor originaliteit, maar ook voor een strakkere look dan dat je hebt met een klassieke deur.

Welke mogelijkheden heb ik tot mijn beschikking?

De keuzemogelijkheid is ook ongelooflijk groot. Je hebt diverse keuzes in verschillende soorten, vormen, maten, kleuren en materialen. Er zijn tussen deze dingen ook talloze combinaties mogelijk! Je kunt een schuifdeur ook met professionele hulp mooi laten afwerken.
Hier komt ook nog eens bij de de mogelijkheden voor toepassing ook heel erg groot zijn. Je kunt hem gebruiken als een normale deur voor afsuiting, maar als je er over nadenkt om niet enkel schuifeuren in de woonkamer te plaatsen, dan is een schuifdeur ook heel toepasselijk. Bijvoorbeeld als scheiding tussen de slaapkamer en de badkamer, tussen het bureau en de living of bijvoorbeeld tussen de dressing en de slaapkamer.
Schuifdeuren voor in de woonkamer zijn in verschillende materialen te krijgen. Bij volle panelen is hout erg populair. Je creeërt hiermee binnen een mooie, warme look die in veel verschillende soorten stijlen passend is.
Je kunt ook kiezen voor glas als materiaal, de ruimtes zijn door de deur heen goed zichtbaar en licht kan ook erg goed doorkomen. Dit is niet alleen mooi, maar ook nog eens gezond!
Natuurlijk kun je altijd diverse matieralen combineren, een populaire combinatie is vaak glas met een frame van ander materiaal zoals hout.

De kosten van een schuifdeur

Hoeveel een schuifdeur kost is afhankelijk van het soort materiaal, de afmetingen en het montagesysteem. De gemiddelde startprijs ligt rond de €400, alleen kan een prijs ook vrij gemakkelijk oplopen tot rond de €1.000. Het is handig om verschillende aanbieders te vergelijken, vaak hebben zij allemaal diverse voorstellen en vaak ook aanbiedingen. Op deze manier beslis je zelf enigzins over de prijs met jouw ideale wensen. Vaak worden er ook aanbiedingen op maat samengesteld.