De voordelen van infrarood verwarming

Nano infrarood panelen

Infrarood verwarming, het is misschien een relatief nieuw begrip dat u hoort maar het bestaat nu ongeveer al vijftien jaar. In deze jaren heeft infraroodtechniek veel ontwikkelingen gehad. Tegenwoordig is het een uitstekende techniek om huizen en hele gebouwen mee te verwarmen. Er zijn vele verschillende voordelen van infraroodverwarming. In dit artikel bespreken we deze voordelen.

Klein

Het eerste voordeel van infrarood verwarming is dat deze simpelweg veel minder ruimte innemen dan traditionele radiatoren. Ze zijn daarnaast ook eenvoudig aan te brengen. De panelen kunnen heel mooi met een foto bedrukt aan de muur hangen. Op deze manier wordt de verwarming van het huis een elegant onderdeel van het interieur design. U kunt het paneel bedrukken met een persoonlijke foto’s of via de aanbieder een mooie foto kiezen. U kunt infrarood verwarming ook krijgen in de vorm van vloerverwarming.

Betere manier van opwarmen

Een van de grootste voordelen van infrarood verwarming is dat het een effectievere manier is van opwarmen. Een traditionele radiator verwarmt de lucht in een gebouw of woning. Dit zorgt voor verschillende circulatiestromen van warme en koude lucht waardoor het op verschillende plekken in de kamer verschillende temperaturen is. Infrarood panelen verwarmen niet de lucht maar de mensen en de objecten in de kamer, zoals vloeren, muren en meubels. Dit is dus een hele aangename manier om uw huis te verwarmen.

Lange golf, medium golf, korte golf

Er zijn drie soorten typen golven die vaak gebruikt worden voor infrarood verwarming. U hebt korte golven, medium golven en lange golven. Lange golven geven comfort verwarming. Ze zijn zeer ideaal voor dagelijks gebruik in huis en werken op lage temperatuur. Medium golf infrarood verwarming is te herkennen aan het donkerrode licht dat ze uitstralen en het is geschikt voor het verwarmen van grote gebouwen zoals kantoorgebouwen en winkels. Korte golf infrarood verwarming is ideaal voor buiten. Ze geven een intense warmte af en worden dan ook voornamelijk gebruikt als terras verwarmer.

Badkamer

Nano infrarood panelen ideaal voor huiskamers maar ook voor badkamers. Deze lange golf infrarood verwarming zorgt er snel en effectief voor dat uw badkamer wordt opgewarmd. Ideaal dus wanneer u op een koude winterdag de badkamer instapt om te gaan douchen. Zoals we al aangaven is een van de grootste voordelen van infrarood panelen dat ze stijlvol in de kamer geïnstalleerd kunnen worden. Kies er dus voor om deze infrarood panelen te installeren met een mooie foto.