Een sprookjesachtig huis met een mooie poortdeur

Poortdeur

Waan je even in laat 1800 – begin 1900. De tijd dat er nog geen auto’s waren en het beste vervoersmiddel paard en wagen was. De Assepoester-achtige wereld lijkt zo ver weg, en toch is het nog geen 150 jaar geleden. De poortdeuren sloegen open voor belangrijke mensen. Mensen van adel, met koninklijk bloed of gasten van belangrijke mensen. Je kunt je alles voorstellen bij deze bijzondere fantasiewereld, wil er zo graag heen, het zo graag eens beleven zonder helemaal naar Disneyland Parijs te hoeven. Een poortdeur kan de inslag van een nieuwe weg betekenen.

De poortdeur de weg naar een nieuwe opening

Een poortdeur op zich is natuurlijk gewoon een object dat niet veelzeggend is. Toch kun je met een beetje fantasie veel aan een poortdeur hebben. Of je je nu wilt wanen in een sprookjesachtige fantasiewereld, of gewoon een praktisch middel wil om je auto achter te parkeren… Een poortdeur biedt meer mogelijkheden dan je in eerste instantie denkt.

Poortdeur in verschillende soorten en maten

Poortdeuren komen in verschillende soorten en maten. De deuren kunnen gemaakt worden van verschillende soorten (hard)hout. Als je een sprookjesachtige omgeving wil creëren kies je misschien voor een donkerder soort hout dan wanneer je een standaard, simpel, praktische poortdeur verlangt.

De poortdeuren kunnen met een verzinkt staalframe komen (om het uitzakken van de poortdeur te voorkomen). Mogelijkheid tot een (cilinder)slot, dubbele poort, gelijke vleugels of als één brede loopdeur, bevestigingsmaterialen, hang- en sluitwerk… de poorten worden op maat gemaakt, dus je hoeft alleen maar aan te geven wat je wil, hoe je het wil en wanneer je het wil. Makkelijker kan bijna niet!

Poortdeur dubbel of enkel, met of zonder slot

Hoe kun je nou beslissen uit zoveel verschillende mogelijkheden? Je kunt natuurlijk altijd advies vragen. Soms weet je wel dat je het wil, maar wat je wil en hoe… dat is altijd een lastige vraag. Het is raadzaam experts te benaderen, zodat zij je kunnen helpen in je keuze. Op die manier kun je samen met de consultant werken aan jouw (of jullie) mooie droomhuis, waar alles veilig (eventueel achter slot en grendel) verborgen staat.