Kledingkast 3 deurs ontwerpen

3 deurs kledingkast

De inrichting van een woning is vaak de weergave van de smaak van de bewoners. Het enige wat vaak hetzelfde is, dat zijn de vormen en de inrichting van de aanwezige kledingkasten in een woning. Vaak is een kledingkast een soort sluitpost in de uitgaven en veel mensen weten niet dat het ook mogelijk is om naar eigen smaak en inzicht zelf een 3 deurs kledingkast te ontwerpen.

Je huis is je thuis
In de regel wordt veel aandacht geschonken aan de buitenzijde van de woning en de woonkamer en de keuken. De slaapkamers en dan vooral de kledingkasten krijgen veel minder aandacht. Het is juist de kunst om van de hele woning je thuis te maken en daar hoort de inrichting van de slaapkamer ook bij. Op zich is dat niet moeilijk als je je eigen smaak en stijl maar volgt. De keuze uit een uitgebreid aanbod en de mogelijkheid om je eigen 3 deurs kledingkast te ontwerpen kan je hier natuurlijk wel goed bij helpen.

Kastindeling van een 3 deurs kledingkast
De kast indeling van je ontwerp van een 3 deurs kledingkast bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Je kunt je eigen keuze maken, een keuze voor een 3 deurs kledingkast die past bij je eigen smaak en inrichting. Dat kan modern of klassiek zijn, maar natuurlijk ook een andere woonstijl of van eigentijds tot tijdloos, zijn. De keuze van de stijl en inrichting is aan de bedenker zelf. Ook de indeling van vloer tot kastplafond en van zijwand tot zijwand kan zelf bepaald worden. Op deze wijze wordt een 3 deurs kledingkast ontworpen naar eigen inzicht, smaak, kastkleur en wensen.

Wijze van ontwerpen
De keuze van de indeling en de kastvorm van de 3 deurs kledingkast bepaal je natuurlijk helemaal zelf. De stappen in het ontwerp van een 3 deurs kledingkast zijn eenvoudig te doen. Zo begin je met het opmeten van de ruimte van de slaapkamer. Daarna bepaal je de benodigde oppervlakte van je 3 deurs kledingkast. Dan bepaal je de inrichting van hang en ligplanken en de afmetingen van de ligplanken en vervolgens kies je de houtsoort, de kleur en de vormen van de driedeurskastendeuren. Mocht je het niet aandurven om zelf een kast te ontwerpen, dan kun je dat natuurlijk ook door specialisten van het maken van 3 deurs kledingkasten laten doen.

Inmeet en montageservice
Hoe een 3 deurs kledingkast ook wordt ontworpen, de ontworpen 3 deurs kledingkast wordt altijd (vaak gratis) bij je thuisbezorgd. Bij het kiezen voor gemak, kun je zelfs ook nog gebruikmaken van een inmeet- en montageservice. Dat is vooral handig als je hebt gekozen voor schuifdeuren, zweefdeuren of draaideuren.