Comfortabel en bewust wonen – 4 tips!

Comfortabel wonen wil iedereen, maar toch is het vaak lastig om comfortabel en bewust wonen te combineren. Je wil zo bewust mogelijk met je spullen omgaan, en daarbij ook kunnen genieten van je woning en de momenten dat je thuis bent. Het afgelopen jaar (2020) hebben we gezien dat het zomaar kan dat je veel thuis zit. Wij hebben 4 woon tips op een rij gezet om zowel bewust als comfortabel te kunnen wonen!

#1 – Kies bewust voor warme kleuren

Wanneer je jouw huis gaat inrichten, is het verstandig om te kijken naar welke kleuren je terug wilt laten komen in je woning. Kleuren kunnen hierin een grote rol spelen. Denk bijvoorbeeld aan warme donkere kleuren. Warmen kleuren zijn bijvoorbeeld rood, oranje, aardetinten en geel. Okergeel op de muur geeft de woonkamer direct een warme uitstraling en maakt dat mensen zich gelijk thuis voelen. Je kan deze terug laten komen op je muren, plafond of je vloerbedekking. Wanneer je vaak van interieur veranderd, of veel verhuisd, dan is het slim om tapijttegels te gebruiken. Tapijttegels zijn er in allerlei kleuren, hierdoor kan je altijd een tapijttegelsoort kiezen die bij jou past. Je kan er ook voor kiezen om verschillende warme kleuren tapijttegels te combineren met bijvoorbeeld een restpartij tapijttegels, hierdoor ben je extra voordelig uit.

#2 – Kies voor je eigen stijl

Iedereen voelt zich comfortabel bij verschillende soorten stijlen in huis. Daarom is het belangrijk om te bepalen welke stijl bij jouw past, en waar jij je comfortabel bij voelt. Hoe minder er in je woning staat, hoe rustiger het oogt. Ga bewust om met spullen, en kijk hoe je met zo min mogelijk spullen zoveel mogelijk kan doen. Hoe minder spullen er in je woonkamer staan, hoe rustiger het oogt. Voor inspiratie kan je bijvoorbeeld zoeken op minimalistisch woonstijlen.

#3 – Geef sfeer met accessoires

Met accessoires geef je sfeer aan je woning. Denk bijvoorbeeld aan planten, potjes, muziekinstrumenten, en kussens. Kijk goed wat bij jou past, en wat jou als persoon/personen kenmerkt. Denk bijvoorbeeld aan een klein muziekversterkertje of mooi kussen die zowel bij je muur als vloer passen. Door te combineren creëer je een leuke stijl binnen je eigen huis.

#4 – Combineer verschillende ruimtes

Door verschillende ruimtes in je woning te combineren in stijl creëer je één geheel. Dit kan je bijvoorbeeld doen door kleuren terug te laten komen of door dezelfde vloer overal neer te leggen. Dit zorgt voor een leuke sfeer, vooral bij open ruimtes, zoals de keuken en de woonkamer. Ook van de gang naar slaapkamers kan je hiermee spelen.