Is de PVC vloer iets voor jou?

Op de lijst van meest populaire vloeren bekleedt de PVC vloer een toppositie. Die hoge klassering wordt niet alleen behaald vanwege de fraaie look van deze vloer, maar ook vanwege de vele praktische voordelen die deze vloer te bieden heeft. Vanwege die voordelen blijken mensen best bereid om in bepaalde gevallen iets meer geld neer te leggen voor een vloer van PVC. Je hebt PVC vloeren in allerlei soorten en maten. Zo kun je zelfs voor PVC vloeren met visgraat look kiezen.

De vloer dempt het geluid

Voordeel van een vloer van PVC is bijvoorbeeld de uitstekende geluiddemping die de vloer biedt. Ideaal voor als je in een appartement woont en te maken hebt met buren naast je, maar ook buren boven en onder je. Zelfs de loopgeluiden blijven voor hen onhoorbaar en dat is wel zo prettig. Het feit dat veel mensen op blote voeten en sokken op de PVC vloer lopen is ook al niet zo gek. De vloer is warmer dan welke andere vloer dan ook en past zich snel aan de omgeving aan. Grootste voordeel is wellicht het feit dat de vloer zeer duurzaam is en dus heel lang mee kan. Bovendien hoef je er amper onderhoud aan te plegen. Je houdt de vloer schoon met de stofzuiger en een natte doek, en meer heeft de vloer niet nodig. Preventief kun je om beschadigingen te voorkomen viltjes onder de pootjes van het meubilair plaatsen en inloopmatten bij de ingangen van de ruimte leggen. Zo houd je steentjes en zand buiten de deur, dit zijn de grootste veroorzakers van krassen op de vloer.

In stroken aangelegd

De PVC vloer wordt in stroken gelegd en dit maakt de vloer er gemakkelijk uit te halen. Zo haal je ook eenvoudig een beschadigd deel weg. Het repareren van beschadigingen kost hierdoor ontzettend weinig. Sta je op het punt om te verhuizen? Dan neem je de vloer gemakkelijk mee. In combinatie met vloerverwarming en vloerverkoeling is PVC perfect en voor de afwerking van de vloer worden geen plakplinten gebruikt. PVC wordt gewoon strak tegen de muur gelegd en dat is weer iets dat deze vloer onderscheidt van andere vloeren.

Ook geschikt in een vochtige ruimte als de badkamer

PVC leg je overal, dus ook in een vochtige ruimte als bijvoorbeeld de badkamer. Doordat je zoveel keuze hebt, vind je altijd wel een geschikte vloer voor de ruimte. Kies je bijvoorbeeld voor PVC vloeren met betonlook of heb je liever een vloer met houtlook? Vloeren van PVC zijn er in allerlei soorten en maten. PVC is heel gemakkelijk in onderhoud en mag gerust onderhoudsarm genoemd worden. Redenen genoeg dus om voor deze vloer te kiezen. Soms is de vloer dan in aanschaf wel ietsje duurder, maar verder hebben PVC vloeren geen nadelen. Dankzij de langere levensduur van de PVC vloer ben je uiteindelijk alsnog goedkoper uit. Een vloer van PVC is dan ook een van de beste investeringen die je kunt doen als je net een woning hebt aangeschaft, tenzij dat er al een vloer van PVC ligt.