Ideeën voor muurdecoratie

muurdecoratie van metaal

Met muurdecoratie kun je in principe elke kant op die je je maar kunt verzinnen. Zo kun je denken aan het schilderen of behangen van je muren, maar ook aan decoraties zoals accessoires en wandmeubels. Dit kunnen ook schilderijen of foto’s zijn. In dit artikel gaan we het hebben over diverse ideeën over muurdecoratie wat jij eventueel kunt gaan toepassen in jouw woning. Lijkt het jou interessant om hier meer over te weten te komen? Dan raden wij je aan om vooral verder te lezen en je te laten inspireren.

Muurdecoratie in ‘t algemeen

Door muurdecoratie te gebruiken in huis kun je je huis echt aanvullen met details en werk je het tot in de puntjes af door kleine elementen toe te voegen. Door deze dingen samen te voegen creëer je een unieke en non-saaie uitstraling in huis. Een kale muur is verschrikkelijk om naar te kijken en dat is niks. Door dit artikel te lezen kom je straks op de hoogte van de laatste behangtrends. Hierdoor blijf je op de hoogte van de nieuwste en modernste patronen, kleurgebruik en structuren. Als je je muur graag schildert zul je hier ook wat aan hebben. In dit artikel wordt namelijk ook inspiratie gegeven voor fris kleurgebruik en kleurcontrasten. In ieder geval, om lang kort te maken. In dit artikel zit je op de goede plek als je nieuwe dingen wilt leren en eventueel zelf wilt gaan proberen. Je kunt in ieder geval jouw woning omtoveren in jouw persoonlijke stijl en smaak.

Diverse ideeën voor muurdecoratie

Bij het spreken over muurdecoratie wordt er niet alleen gesproken over het kiezen tussen de muur schilderen of behangen. Nee! Je kunt je kamer juist extra aankleden met een bepaalde stijl bovenop die geverfde of behangen muur. Denk hierbij aan accessoires, een bepaalde huisstijl en diverse materialen die je kunt gebruiken om alles extra detail te geven. Tegenwoordig zijn er een hele hoop muurdecoratie ideeën waar je uit kunt kiezen. Om het jou een stukje makkelijker te maken, hebben wij een selectie gemaakt uit de meest populaire vormen van muurdecoratie op dit moment.

Behangen of verven

Door je muur te behangen of verven creëer je al snel een mooiere kamer dan wanneer je de muren wit houdt. Dit oogt al heel gauw kaal en als je er dan ook nog niks aan hebt hangen is het al helemaal een saaie boel. Voor je gaat beginnen met het aanschaffen van muurdecoratie, zorg er dan voor dat je muur een leuk kleurtje heeft of behangen is met een mooi patroon. Dit zal de ruimte snel fris doen ogen en afhankelijk van de kleur krijgt het een knusse of open en ruime uitstraling.

Gebruik materialen aan de muur

Een mooie vorm van muurdecoratie is bijvoorbeeld muurdecoratie van metaal of muurdecoratie van goud. Het is dan wel gewaagd, maar het kan er heel mooi uitkomen als je het combineert met houten accenten en met een mooie frisse kleur. Je kunt ook voor een bepaald thema kiezen. Hierbij kun je denken aan muurdecoratie voor de woonkamer met een landelijk karakter, want dat is ook een geweldige optie.