Houd insecten uit je huis met een hordeur

hoordeur

Hordeuren zijn in vele varianten en maten te koop. Horren zijn te monteren op naar binnen- en buiten slaande deuren/ramen, schuifpuien, serres, tussendeuren etc. Een hordeur is de ideale oplossing om vliegend ongedierte uit je huis te houden, terwijl je ook je huis koel houd.

Scharnierende hordeuren

Een scharnierende hordeur is een voordelige maar functionele, robuuste oplossing die in vrijwel elke situatie toegepast kan worden. Deze type hordeuren zijn er in meerdere uitvoeringen, denk hierbij aan een Budget uitvoering, Deluxe uitvoering en een uitvoering met een kattenluikje.

Plissé hordeur

Een plissé hordeur kenmerkt zich door het vouwsysteem van het gaas, het werkt als ware als een schuifdeur. Plissé is het Franse woord voor “geplooid”, wat het verschil met een scharnierende hordeur gelijk verklaart. Een plissé hordeur heeft als grootste voordeel dat het heel weinig ruimte inneemt, omdat het helemaal word opgevouwen. Als het opgevouwen is is het vrijwel onzichtbaar en heel netjes weggewerkt.

Onderhoud

Hordeuren hebben vrij weinig onderhoud nodig, het gaas kan eenvoudig worden schoongemaakt met een nat doekje en zal zelf opdrogen, het gaas heeft een hele lange levensduur en wordt hierdoor alleen maar verlengt. Ook het frame van een gewone hordeur kan worden schoongemaakt met een doekje. Bij een plissé hordeur wordt aangeraden om regelmatig de boven- en ondergeleider schoon te maken, zodat het vouwsysteem altijd goed blijft werken, Ook als u het gaas er in de winter uit haalt. Door de bevestigingsclips waaraan een plissé hordeur vast zit, is het in de winter makkelijk te demonteren en op te bergen, ook het terugplaatsen is zeer eenvoudig.

Een hordeur repareren

Hoewel gaas van hordeuren redelijk stevig zijn, kan het altijd kapot gaan door bijvoorbeeld huisdieren. Een standaard hor repareren kan je prima zelf doen, natuurlijk moet je wel weten hoe. Bij een klein gaatje kan je de losgekomen draadjes bij elkaar houden door bijvoorbeeld transparante nagellak of een druppeltje lijm. Bij grote gaatjes kan je een stok horgaas over het gat heen naaien, dit is natuurlijk niet de mooiste oplossing. Bij een plissé hordeur is het door het ingewikkelde vouwsysteem helaas niet zelf mogelijk om het gaas te repareren. dit gaas zal je helaas moeten vervangen mocht het kapot gaan. De koorden kun je wel zelf vervangen.