Hemelvaartsweekend in de tuin

Morgen begint mijn lekkere lange weekend. Donderdag is het Hemelvaart, dus dan is iedereen sowieso al vrij. Voor vrijdag heb ik zelf een extra vrije dag opgenomen. Zo kan ik van een heerlijk, lang weekend genieten de komende dagen! En dat dit een goede beslissing is geweest, werd wel door het weerbericht bevestigd. Ze zeggen namelijk dat het morgen, op Hemelvaartsdag de allerwarmste Hemelvaart ooit gaat worden. Je raadt dus vast al wat ik dit weekend ga doen: lekker in de tuin aan de slag en van het mooie weer genieten.

Opruimen

Voor er gechilled kan worden, moet de tuin natuurlijk eerst een beetje netjes zijn. Daarom begin ik vanavond na mijn werk direct met het opruimen van de tuin. Gelukkig heb ik de tuin de afgelopen weekenden al redelijk goed bijgehouden, dus veel werk zal het niet zijn. De voornaamste taak is het opruimen van al het rondslingerende speelgoed van mijn kinderen. Daarnaast schoffel ik altijd even tussen de planten, zodat ik het onkruid weg kan halen en de aarde er super fris en netjes uitziet. Ook zal ik de tuinpaadjes en het terras even goed aanvegen. Het is vaak maar een kleine moeite, maar deze klusjes laten je tuin er zo veel beter uit zien. Verder moet ik alleen nog even het tuinmeubilair reinigen. Dat is gelukkig zo gebeurd, want wij hebben een hogedrukspuit thuis. Over nacht kunnen de meubels dan lekker drogen, zodat wij morgenochtend meteen al in de tuin kunnen ontbijten.

Inrichten

Voordat ik morgen de hele de dag in de tuin ga genieten en lekker in de zon ga liggen, moet de tuin natuurlijk wel een beetje gezellig worden aangekleed. Daar heb ik gelukkig alle benodigdheden al voor in huis. Voor onze grote tuintafel heb ik nieuw gecoat tafellinnen aangeschaft. Dit is trouwens echt een aanrader voor iedereen met kinderen! Het tafellinnen is in allerlei prachtige kleuren en patronen verkrijgbaar. Echter, je hoeft niet bang te zijn dat je het na elke maaltijd weer in de was moet gooien. De coating zorgt er namelijk voor dat je het tafellinnen gemakkelijk afneemt met een nat doekje. Ook biedt het de extra bescherming die je wel nodig hebt voor buiten gebruik. Verder heb ik bijpassende kussens voor alle tuinstoelen en mijn strandstoel hout aangeschaft. Een kwestie van neerleggen en klaar is kees!

Genieten maar!

Door het schrijven van deze blog kan ik nu echt niet meer wachten tot morgen. Ik heb al een goed boek, zonnebrandcrème en mijn badkleding klaargelegd. De rosé ligt in de koeling. Helemaal klaar voor een lekkere lange dag in mijn houten strandstoel in de tuin.