Bewustwording & bewustzijn

Je bewustzijn ontwikkelen is een prachtige manier om meer over jezelf te leren. Je leert jezelf goed kennen en weet wat je allemaal kunt bereiken in je leven. Wie ben je? Wat zijn je waarden, persoonlijke voorkeuren en overtuigingen? Je bewustzijn ontwikkelen is niets anders dan werken aan jezelf, zodat je meer gaat leven in het moment en je niet langer reageert vanuit oude gedachtepatronen.

 

Trouw aan jezelf blijven

 

Hoe kun je trouw blijven aan jezelf als je jezelf niet goed kent? Daarom is bewustwording zo belangrijk. Als je bewust wordt van jezelf, leer je je eigen sterke en zwakke punten kennen. Je weet dan ook wat je belangrijk vindt in het leven en wat niet. Je zult zien dat hierdoor ook je relaties sterker worden. Als jij weet wie je bent en dit uitstraalt, trek je automatisch mensen aan die je accepteren zoals je werkelijk bent. Relaties worden hierdoor opener en eerlijker.

 

Bewustwording zorgt ervoor dat je groeit als mens

 

Als je in je hoofd leeft en de wereld bekijkt vanuit je gedachten, dan ben je niet op een bewuste manier bezig. Als je onbewust leeft, dan reageer je op bepaalde situaties vanuit je denkpatroon, gedachten die vaak veroorzaakt worden door oude patronen.

Bewustwording is niets anders dan je bewust te worden van jezelf en jouw omgeving.

Ervaringen zorgen ervoor dat je jezelf, de wereld en de mensen om je heen beter leert kennen. Niet alleen op fysiek niveau, maar ook op spiritueel, mentaal en emotioneel niveau. Werken aan je bewustzijn zorgt ervoor dat je groeit als mens. Je beleeft de wereld niet langer meer vanuit je emoties, maar vanuit weten. Het zorgt ervoor dat je leeft in het nu. Je energie stroomt als vanzelf en je gaat helemaal op in wat je op dat moment aan het doen bent.