Betonpoer 20x20x50 voor een stabiele fundering

Betonpoer van 20x20x50 is een grote variant in de betonpoeren. Het is daarom erg geschikt voor grote bouwwerken die veel kracht met zich mee dragen. Essentieel dus dat de betonpoeren dit aankunnen, zodat je bouwwerk niet dat de eerste storm alweer op de grond ligt.

Weet je nog niet wat betonpoeren precies zijn, dan probeer ik je het uit te leggen in dit artikel zodat je snel door kan naar de volgende stap.

Betonpoer 20x20x50 in antraciet

Betonpoer van 20x20x50 cm in de kleur antraciet is een prefab soort beton. Prefab is duurzaam en erg betrouwbaar soort beton. Het kan jarenlang mee en blijft altijd de gewenste kwaliteit leveren. Een enorme aanrader dus als je bezig bent met je bouwwerk in de tuin.

Maar nou weten veel mensen niet precies van een betonpoer nou precies is, en dat is ook wel begrijpelijk. Daarom ga ik je kort uitleggen waarvoor het bedoeld is, hoe je het moet gebruiken en waar je op moet letten. Het is een hand vol maar ik ga het proberen zo simpel mogelijk aan je uit te leggen.

De basis van je bouwwerk

Betonpoeren zijn simpelweg de basis voor je bouwwerk. het verbindt namelijk de pilaren van je schutting of veranda met de grond zodat het niet omvalt als er een windje staat. Essentieel dus. Zo noemde ik net al even een paar voorbeelden van soorten bouwwerken waar de betonpoeren goed bij functioneren. Als je kijkt naar een schutting heb je om de zoveel meter een paal dat de grond in gaat om de schutting in één geheel te houden. Maar ook bij een overkapping, tuinhuisje of veranda is het gecombineerd met de grond. De betonpoer zorgt dat het deel van het bouwwerk dat in de grond staat stevig is bevestigd.

Om dit te doen moet je een gat graven, een grote steen onderaan in het gat leggen om het gewicht te verdelen, dan plaats je de poer tot de helft in het gat, je vult het gat met snelcement zodat je snel weer door kan, en tot slot bevestig je het bouwwerk met de betonpoer. Om er nog zekerder van te zijn dat de betonpoer van 20x20x50 cm goed in de grond staat kun je nog een funderingstegel in het gat leggen waarna de betonnen poer geplaatst worden. Een andere optie is om deze vast te zetten met snelbeton, wat ook uitstekend werkt!