rolhor

Iedereen heeft er wel eens last van. Op het moment dat we het raam open zetten in de zomer, zien een tal van insecten direct hun kans om binnen te komen en overlast te veroorzaken voor de inwoners van de woning. Het is in sommige gevallen zo erg dat je hierdoor het raam niet meer wil openzetten. Gelukkig is er een mogelijkheid om het raam open te kunnen zetten zonder dat het huis direct vol zit met insecten. Namelijk door een hor te gebruiken. In deze tekst gaan we dan ook een kijkje nemen bij de hor. Wat is het precies en waarom is dit de ultieme oplossing voor vervelende insecten en om deze buiten te houden.

Wat is een hor?

Een hor is in wezen een insectennet wat je voor het raam kunt maken. Het is vaak een bepaald mechanisme wat nodig is om de hor te plaatsen. Vervolgens zit er een insectennet in het mechanisme verwerkt, waardoor de insecten buiten gehouden worden. Het net heeft gaatjes waardoor het niet mogelijk is voor de insecten om hier doorheen te komen. Daarentegen is het ook zo dat de gaatjes wel groot genoeg zijn waardoor er frisse lucht naar binnen kan komen. In de zomer kan het goed warm worden en het is in de avond dan ook lekker om een raam open te kunnen zetten. Met een hor voor het raam kan dit, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over eventuele insecten die de woning binnen kunnen dringen.

Hoe wordt een hor geplaatst?

Een hor kan op verschillende manieren geplaatst worden. Allereerst is er de gewone hor. Dit is een soort tweede raam of deur die voor het origineel wordt geplaatst. Wanneer het raam of de deur geopend wordt, zit er nog een hor voor welke geopend kan worden, maar ook dicht kan blijven. Wanneer de hor dan dicht blijft, is een insecten vrij huis gegarandeerd. Vervolgens zijn er ook nog andere manieren om een hor te plaatsen. De tweede is in de vorm van een rolhor. Dat is eenzelfde soort mechanisme als een rolgordijn. Boven het raam wordt de hor geplaatst en vervolgens kan deze dus naar beneden gerold worden als een rolgordijn. Deze hoeft dan ook niet altijd in het zich te zijn wanneer de ramen bijvoorbeeld dicht blijven. Als laatste is er ook nog een losse hor. Dit is een hor die alleen geplaatst wordt wanneer het raam open is.