Passen landelijke deuren bij mijn interieur?

landelijke deuren

Bij het kiezen van deuren is het altijd lastig welke stijl je moet uitkiezen. Het assortiment deuren is bijzonder groot. In deze tekst helpen we je bij het kiezen van de juiste deur.

Deuren zijn duurzaam, dus voor een langere tijd

Het is van belang om in te zien dat deuren niet voor even zijn. Het is namelijk niet de bedoeling dat je de deur op een gegeven moment beu raakt. Zo zijn binnendeuren erg duurzaam.

Als een pand 75 jaar oud is, komt er een totale renovatie. Na nog eens 75 jaar komt er wederom een renovatie. Hierbij wordt het dak van het pand vervangen door een nieuwe variant. Het komt voor dat na 150 jaar het dak, de vloeren en de kozijnen vervangen zijn, maar de deuren nog goed zijn. Om deze reden hebben binnendeuren met een tijdloos design de voorkeur.

Klassieke paneeldeur met eventueel een glas-in-lood ruit

Bij de vraag, passen landelijke deuren bij mijn interieur, is het wel zo dat paneeldeuren in een neutrale kleur altijd kunnen. Het advies is dan om te kiezen voor afgelakte deuren in een kleur tegen wit aan. Gewaagder is dan een glas-in-lood ruit erin, omdat dit type deur niet altijd matcht bij het totaal. Anders zit het met cottagestijl deuren. Deze deuren bestaan uit een houten frame met schoor en planken erop. Ook is dit type uitermate geschikt in blank houten. Hierbij moet je opletten dat dit niet teveel wordt in combinatie met de vloer.

Misschien is er wel teveel keuze?

Het assortiment deuren en deurbeslag is zo gigantisch groot, dat het moeilijk is om een keuze te maken. Omdat deuren en deurkrukken zo duurzaam zijn, is het verstandig om advies in te winnen bij aankoop. De vraag, passen landelijke deuren bij mijn interieur, is meestal met ja te beantwoorden. Dit omdat juist landelijke deuren tijdloos zijn. Ruimte winnen kan met een schuifdeur, want dat vraagt geen draairuimte. Een tijdloze en landelijke schuifdeur met mooi beslag is helemaal in en daarom op veel plaatsten te koop. Tezamen met het deurbeslag is het een mooi geheel.