Welk type afrastering schaf je aan voor je woning?

Het type afrastering dat je kiest voor jouw woning, is niet alleen voor decoratie, maar biedt ook een van de belangrijkste voordelen van alle huizen; veiligheid en privacy. Omheiningen, of het nu om hout, kettingschakels of ijzer gaat, hebben een grote invloed op jouw thuisgevoel. Bekijk hieronder welke type afrastering je voor jouw woning kan aanschaffen.
 

1.       Vinyl of pvc-hekken

Vinylhekken of pvc-hekken zijn duurzaam en onderhoudsvrij. Je hoeft ze alleen maar af te spuiten met wat water. Je kunt uit verschillende kleuren en modellen een keuze maken.  Vinylomheiningen zijn zeer duurzaam, waardoor ze met de juiste zorg 20 jaar of langer meegaan.

2.       Houten afrastering

Een houten hekwerk bestaat al eeuwen en door de moderne ontwikkelen blijven ze ook superlang. Houten hekwerken worden gemaakt van goed gedroogd hardhout, waaronder dennenbomen. Maar er zijn ook meerder houtsoorten die gebruikt worden voor het maken van de perfecte houtenafrastering.

3.       Eco-stenen

Iedereen houdt van deze afrasteringsoptie! Het is prachtig, stevig en milieuvriendelijk. Het ziet eruit als een geprefabriceerde stenen muur. Denk aan granietsteen in grijs, bruin, zwart en beige. Dit materiaal is veel minder duur dan geprefabriceerde steen en gemakkelijk te installeren is. Het is gemaakt van 25 procent gerecycled materiaal, en ecologisch vriendelijk.   

4.       Aluminium hekwerk

Een van de meest eenvoudige en aantrekkelijke soorten afrasteringen is aluminium. Het enige onderhoud komt tijdens de installatie wanneer je ervoor kiest om het te schilderen en te decoreren. Het kan een goede beveiligingsoptie zijn als je een stevig slot laat plaatsen. Vraag de slotenmaker in je buurt om je te helpen met het plaatsen van een slot.

5.       Stalen afrastering

Als veiligheid de belangrijkste factor is, dan is een stalen hekwerk de ideale optie. Het helpt indringers weg te houden en jouw eigendommen en het veilig te houden. Stalen hekken zijn ongelooflijk duurzaam en hard. Vaak zijn ze bedekt met een laag zink en gegalvaniseerd om ze tientallen jaren langer mee te laten gaan. De meeste mensen willen hekwerkmaterialen die lang meegaan. Met een stalen hekwerk ben je er zeker van dat jouw huis of bedrijf goed beveiligd is. En bekende stalen afrastering is de kettingschakel. Omdat sterke wind door de open schakels gaat, zijn ze niet vatbaar voor zowel storm- als sneeuwschade.

6.       Samengesteld hout

Omheiningen van composiethout zijn een populair alternatief voor hout dat voornamelijk is gemaakt van gerecyclede plastic materialen en stukken van echt hout. Het hout dat wordt gebruikt in deze hekken komt van zaagsel en houtsnippers, waardoor composiethekken een milieuvriendelijke optie zijn voor de groene consument. Om de uitstraling van echt hout te behouden, zijn composiethekken een aantrekkelijke optie met de weerbestendige eigenschappen van kunststof en vinyl. Een composiet hekwerk behoudt zijn duurzaamheid en biedt meer flexibiliteit en kleuropties dan een traditioneel houten hekwerk.

Als laatst

Wanneer je een hek wilt plaatsen, kies dan een die stevig is en tegen alle weersomstandigheden kan. Om het compleet te maken, vraag je de slotenmaker om je te adviseren hoe je jou hek goed kunt beveiligend zodat er geen buitenstanders ongewilt op jouw erf of tuin komen.