Wat te doen met je bouwafval

Ben jij ook zo lekker aan het slopen maar heb je geen idee wat je met al het afval moet doen? Zeurt je vrouw aan je hoofd omdat ze de troep in de tuin zat is en je haar een prachtige tuin had beloofd in de zomer en het is al lente?

De makkelijkste manier is een vuilcontainer voor je deur neerzetten.  Ik heb via afval.nl erg gemakkelijk een vuilcontainer voor mij verbouwing gehuurd. De prijzen waren zelfs all-in ideaal dus! Ik woon zelf in het centrum en hier konden ze hem zelf brengen. Voorafgaand dien je wel even een vergunning aan te vragen bij de gemeente, hier was ik gelukkig nog net op mee. Ik wist dat ik dit nog moest doen. Alleen had ik het zo druk op mijn werk dat mij dit totaal was ontschoten. Als ik je een tip mag geven: Ga eerst even langs de gemeente om te informeren of je een vergunning nodig hebt. Doe dan vervolgens de aanvraag als dit zo is. De boetes die de gemeente uitdeelt hiervoor zijn namelijk niet mis. Daarnaast kan het nog wel eens zijn dat de container per ongeluk op de ‘’vaste’’ parkeerplek van je buurman terecht komt. Als je een vergunning hebt geregeld dat heeft het zeuren van je buurman ook geen zin.

Bij afval.nl kan je de vuilcontainer al de volgende dag laten plaatsen. De vergunning zal dus altijd langer duren dat je aanvraag.

Welke vuilcontainer huren?

 

Een vuilcontainer huren is erg gemakkelijk. Vul je postcode in op de website en kies het gewenste formaat. Hou hiermee rekening dat je meestal meer puin en rotzooi hebt dus je in het eerste geval zou denken! Beter iets te groot dan iets te klein zullen we maar zeggen. Je kunt van klein tot een redelijk grote container. De containers variëren van 3m3, 6m3 tot 10m3. Zo is er altijd wel een formaat die aansluit bij je sloopwens. Hou wel rekening wat voor soort afval je hebt. Er zijn namelijk verschillende containers voor verschillende afvalsoorten. Je hebt namelijk Sloop- en bouwafval. Daarnaast heb je ook nog verschillend ‘’groen’’ afval zoals tuin- en grondafval.

De prijzen zijn altijd all-in, erg handig zo word je niet verassend met bijkomende kosten. Betalen kan gewoon via iDeal, superhandig. Als je net zo enthousiast bent over het bovenstaande als ik dan kun je gemakkelijk en snel een vuilcontainer huren bij afval.nl.