Verhuizen? Welke keuzes maak je?

Na heel lang in de Randstad gewoond te hebben, gaan we verhuizen. Naar Alkmaar. Niet ver van de Randstad, maar wel ver genoeg weg in het ruime, Noord-Hollandse landschap, vlakbij zee, het IJsselmeer en de boot naar Texel. En via de Afsluitdijk ben je zo in de mooie provincie Friesland. Om het over Alkmaar nog maar niet te hebben, want dat is gewoon een hele leuke stad. Alkmaar staat natuurlijk bekend om de kaasmarkt, maar vlak de vele grachtjes, diverse musea en mooie, oude gebouwen niet uit. Ik houd van historie en dan ben je in Alkmaar op zijn plek. Ook voor winkelen hoef je deze stad niet uit dus al met al heb je hier alles bij de hand. Toen we dan ook een prachtig oud pandje zagen en we dat ons ook nog konden veroorloven was de keus snel gemaakt. We verhuisden naar Alkmaar. Maar bij elke verhuizing horen keuzes. We willen zoveel mogelijk verantwoord wonen en daarmee moet je rekening houden als je je huis inricht. Ook bij de keuze van de vloer moet je daar rekening mee houden. Wij kozen voor laminaat. Waarom? Dat lees je hier.

Laminaat: goede keuze

Bij laminaat denk je niet meteen aan een bewust wonen, maar daarin vergis je je toch. Laminaat is namelijk erg duurzaam en gaat steeds langer mee. Bovendien wordt steeds meer laminaat gemaakt van FSC hout dat bijdraagt aan verantwoord bosbeheer. En tot slot is het vastlijmen van laminaat natuurlijk al lang niet meer aan de orde. We klikken het vast waardoor een tweede en zelfs een derde leven van de laminaatvloer in een ander huis heel goed mogelijk wordt. Daarnaast heeft laminaat allang niet meer de goedkope uitstraling die het vroeger had. De vloeren zijn prachtig om te zien en doen voor echt hout allang niet meer onder. Je hebt enorm veel keuze aan vloeren en je kunt echt iets kiezen waarvan je weet dat je er nog vele jaren blij naar kan kijken. Een vloer die echt bij jou en jouw interieur past.

Kopen in Alkmaar

Vloeren Alkmaar googelen bleek het startsein voor onze jacht naar de mooiste en beste vloer. In Alkmaar heb je een prachtige winkel met goede service en we kregen echt goede adviezen over onze vloer. Afspraken over levering waren zo gemaakt en inmiddels ligt onze vloer in ons nieuwe huis. Het is geweldig geworden en ik weet dat ik hier nog vele jaren mee vooruit kan. En nu dat rond is, kunnen we verder met de rest van de inrichting. Ik verheug me op mijn tijd in Alkmaar.