Hoe hou je het lekker warm in huis?

Plaids

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de centrale verwarming flink op te stoken. Dat heeft wat nadelen. Om te beginnen is het natuurlijk duur. Het flink opstoken van je CV kost veel gas en elektriciteit en dat ga je echt wel terugzien in je eindafrekening. Ook is het voor het milieu niet echt een goed idee. Daarbij worden je planten ook nog eens erg ongelukkig van de droge lucht in je huis. Dan kun je ook nog kiezen voor een hout- of allesbrander. Dat is veel werk en je moet zorgen dat alle afvoeren goed werken. Het is veel handiger om warme plaids te gebruiken als dekentje. Of om je natuurlijk lekker warm aan te kleden in huis. Vergeet je pantoffels niet!
Plaids

Stylish en toch lekker warm

Je lekker warm aankleden in huis wil heus niet zeggen dat je er bij moet lopen als een zwerver. Er zijn schitterende huispakken te koop voor niet al te veel geld. Huispakken waarin je gerust de deur open kunt doen voor de pakketbezorger. Of waarin je best even de container aan de weg kunt zetten. Ook de pantoffels van nu zijn echt van NU. Je kunt deze pantoffels trots dragen en ze zitten in veel gevallen als gegoten. Kies gewoon een pak en pantoffels waar jij je fijn in voelt.

Kies warme kleuren in je huis

Het lijkt onzin, maar door je muren in een warme kleur te schilderen of te behangen zorg je er direct voor dat het warmer aanvoelt in huis. Ook het gebruik van goede gordijnen en warme stoffen op de bank en stoelen vergroot het gevoel van behaaglijkheid. Het is natuurlijk niet voor niets dat de kersttijd “ingekleurd” wordt door rood en donkergroen. Dat geeft toch een bepaalde, warme, sfeer.

En kaarsjes, veel kaarsjes!

Zodra het begint te schemeren kun je de kaarsjes weer aansteken. Dit geeft een heerlijke winterse sfeer in huis. En als je flink wat kaarsen of waxinelichtjes aansteekt, zul je merken dat het heus wat warmer wordt in huis. Zet de kaarsen en waxinelichtjes in mooie kandelaars in groepjes bij elkaar op verschillende plekken in je huiskamer. Ook bijvoorbeeld voor een spiegel. Je hoeft dan minder licht aan te doen om toch nog alles te kunnen zien. Het nadeel is wel dat je plafond wat kan verkleuren. Maar dat los je van het voorjaar maar weer op. Een likje verf erover en je plafond is weer als nieuw.