Hoe een stapelbed helpt aan bewuster wonen

Stapelbed

Een stapelbed heeft veel voordelen. Zo kunnen er natuurlijk twee mensen in één bed slapen en wordt er optimaal gebruik gemaakt van de ruimte. Een hele andere reden voor een stapelbed is bijvoorbeeld zodat kinderen niet alleen hoeven te slapen en een hechtere band kunnen krijgen met hun broertje of zusje. Voor het bewuster wonen kan een stapelbed ook erg handig zijn, dat lees je hier.

Allerlei soorten en maten stapelbedden

Stapelbedden zijn er in allerlei soorten vormen en maten. Zo kan er al een keuze gemaakt worden om een stapelbed te hebben voor twee personen, drie personen en zelfs vier personen. Bedden zijn er in verschillende soorten modellen. Er kan voor een heel simpel model gekozen worden, dit is vaak een erg neutraal model van staal of hout. Maar er zijn ook modellen waarbij een bed veranderd in een brandweerwagen of een Londense bus. Op deze manier is er voor elke persoon wel iets naar zijn of haar wens. Een stapelbed kan je natuurlijk ook zo decoreren dat het helemaal bij jouw stijl en huishouden past. Je kan bijvoorbeeld bepaalde doeken gebruiken om een prinsessenkasteel van het bed te maken. Ook met figuurtjes en andere elementen kan je een bed versieren tot het voldoet naar wens. Een voordeel van het decoreren van een stapelbed is, dat wanneer je de decoraties zat bent, je deze gewoon kan verwijderen zonder dat je het hele bed moet vervangen. Wanneer je dus iets wil veranderen kan het stapelbed met de stijl gewoon mee veranderen.

Bewuster wonen met een stapelbed

Een stapelbed kan ook leiden tot bewuster wonen, zo kan een stapelbed ruimtes optimaal gebruiken. Op deze manier heb je minder vierkante meters nodig voor het huis. Het klinkt misschien ver gezocht, maar met minder vierkante meters, zijn er automatisch ook minder energie en stookkosten. Zelfs zijn er minder onderhoudskosten. Wanneer je minder vierkante meters nodig hebt, kost het jou minder, maar bespaar je ook voor het milieu. Zo ben je bewuster bezig met het milieu en draag je daaraan bij, zonder dat het je veel moeite kost.

Mocht je twee kinderen hebben die allebei graag op hun kamer spelen, dan kan je het volgende overwegen. Namelijk, door één kamer te gebruiken als slaapkamer en de andere kamer als een speelkamer. Op deze manier hoeft er maar één kamer overdag verwarmt te worden. Op de andere kamer kan de verwarming dan uit omdat de kinderen daar toch alleen in de avond komen om te slapen.