Waarom u het beste voor Marokkaanse tegels kunt kiezen

Bent u nog op zoek naar passende wandtegels voor in uw badkamer of keuken? Dan zijn Marokkaanse tegels een uitstekende optie. Het voordeel van Marokkaanse tegels is dat deze volledig met de hand gemaakt worden. Dit zorgt ervoor dat de tegels minder uniform zijn dan tegels die in een fabriek gemaakt worden. Veel mensen zijn juist liefhebbers van deze authentieke uitstraling. De tegels van Marokkaanse origine noemt men Zelliges. Deze tegels worden gemaakt uit klei dat vooral in de stad Fez gewonnen wordt. De producenten gebruiken hun handen en een beitel om de qjuiste vorm aan de tegels te geven. Hierna moeten de tegels drogen en krijgen ze een laag emaille. Emaille is een laag vloeibaar glas. Dankzij deze laag krijgen de tegels hun kleur. Omdat ook de kleuren handmatig gemengd worden, ontstaan er subtiele kleurverschillen. Hier staan de Zelliges om bekend.

Waar plaatst u de Marokkaanse tegels?

Als u een liefhebber van zelliges bent, is het geen slecht idee om deze ook in uw eigen woning te laten plaatsen. De tegels kunt u in allerlei verschillende ruimtes gebruiken. Marokkaanse tegels op het toilet zullen bijvoorbeeld zeker niet misstaan. Behalve dat u Marokkaanse tegels op de wc kunt plaatsen, is het ook mogelijk om ze voor uw keuken te gebruiken. De tegels zijn bovendien in allerlei kleuren verkrijgbaar, waardoor er voor vrijwel ieder interieur bijpassende tegels zijn te verkrijgen. Heeft u graag Marokkaanse tegels in het groen of rood? Of kiest u liever voor een neutrale optie, zoals Marokkaanse tegels in het grijs? U heeft ontzettend veel mogelijkheden. Als u een liefhebber van Zelliges bent, is er altijd wel een kleur die perfect bij uw woning past.

Kies voor kwaliteit

Zelliges zijn vooral geliefd vanwege de authentieke uitstraling en het kleurenpalet. Uw wand oogt gelijk erg levendig als deze voorzien is van deze mooie tegels. Toch is het belangrijk dat u niet alleen op de uitstraling van de tegels afgaat, maar ook op de kwaliteit. Door u goed in de verschillende aanbieders te verdiepen, kunt u er zeker van zijn dat u een kwaliteitsproduct bestelt. Indien u meer wilt weten over welke aanbieder u het beste kunt kiezen, is het aan te raden om gebruik te maken van de Google zoekmachine. Hier kunt u namelijk ook per bedrijf zien wat de beoordelingen zijn.

Verdiep u ook eens in Bejmat tegels

Hierboven hebben we het over zelliges gehad, maar er zijn nog meer Marokkaanse tegels. Zo worden ook bejmat alleen in Marokko geproduceerd. Deze tegels worden van dezelfde kleisoort gemaakt als zelliges. Daarnaast worden ook deze tegels met de hand geproduceerd. Het grote verschil zit hem vooral in de vorm en het formaat van de tegels. Bejmat zijn iets groter en zijn rechthoekig van vorm, terwijl zelliges vier zijdes hebben die ongeveer even lang zijn. De bejmat is een tegel die ook als vloertegel gebruikt kan worden. Indien de uitstraling van zelliges u bevalt, is het ook aan te raden om eens goed over bejmat tegels na te denken. Ryan’s.nl heeft met zorg een mooie tegel- en natuursteencollectie samengesteld en vertelt u graag alles over de mogelijkheden.