Een modern tuinontwerp laten maken

tuinontwerp

Een prachtige tuin kan de meest adembenemende eigenschap van een woning worden. Een tuin kan een prachtige plek zijn om te genieten van een zomeravond, van een mooi uitzicht vanuit het keukenraam, of zelfs om te eten. Echter, voordat u kostbare tijd en geld investeert in de ontwikkeling van een tuin, is het beter om grondig onderzoek te doen en te plannen.

Begin met zelf goed te kijken
Maak een wandeling door je tuin. Wat voor soort tuin wil je hebben? Probeer het je zelf voor te stellen.
Let op de gebieden die moeten blijven zoals ze zijn. Zorg ervoor dat je de kardinale richtingen van je tuin kent. Je moet ook weten waar je tuin zon en schaduw krijgt en waar het water blijft staan.

Teken een basisschets van het tuingebied. Deze voorlopige schets zal je in staat stellen om de tuin rond de permanente structuren te plaatsen, en kan je helpen om te beslissen welke soorten tuinruimte je wilt in elk gebied.
Schets een tekening van het huis, het hek rond de tuin en ander onroerende goed.

Markeer de gebieden waar je wilt planten op de tekening. Markeer de windrichtingen en de zitplaatsen op je terras.
Elke tuin heeft zogenaamde microklimaat gebieden. Deze bepalen welke temperaturen je kunt verwachten, en welke planten levensvatbaar zijn voor dat microklimaat.

Laat een professioneel tuinontwerp maken
Als het mogelijk is, zoek een gedegen tuinarchitect om van je grove schets een mooie en precieze tekening, een tuinontwerp te maken. Bekijk ook tuinboeken en tijdschriften.

Als je specifieke planten tegenkomt die je leuk vindt, zoek dan uit of ze geschikt zijn voor je regio.
Het bezoeken van verschillende tuinen kan een uitstekende bron van inspiratie zijn. Bezoek aangelegde tuinen bij openbare gebouwen, zoals botanische of gemeenschapstuinen voor inspiratie.

Gratis van het internet plukken, beter niet
Er zijn tal van gratis en betaalde opties beschikbaar op het internet. Met deze programma’s kunt je de tuin digitaal in kaart brengen. Het probleem bij dergelijke programma’s is dat het je aan vakkennis zal ontbreken. Daardoor zullen fouten te laat opgemerkt worden, pas als de planten te groot zijn om ze zonder schade weer weg te halen.

Het idee om geld te besteden aan zoiets eenvoudigs als het ontwerpen van een tuin zal op tegenstand stuiten, maar het is een investering in de toekomst. Het ontwerpen van een tuin is net zo ingewikkeld als het ontwerpen van een gebouw. En ook daarbij ga je op zoek naar een specialist.

Een mooie, groeiende en bloeiende tuin waar je met de familie nog jaren van kunt genieten mag je niet aan het toeval overlaten, hoe goed je eigen smaak ook is. Een gedegen inbreng, ja natuurlijk, het is tenslotte jouw tuin. Maar voor het echte ontwerp moet je naar de tuinarchitect.