De aanschaf van een deurstopper

deurstoppers

Deurstoppers bestaan in verschillende maten en kleuren, het is dus niet altijd even gemakkelijk om de juiste keuze te maken. Waar moet je op letten bij het maken van die keuze, waar kun je ze aanschaffen en wat is eigenlijk het belang van een deurstopper?

Wat is het nut van een deurstopper?

De deurstopper beschermt je interieur van krassen en deuken en zorgt ervoor dat jouw deur geen schade kan aanrichten aan jouw geliefde interieur, bovendien zorgt de deurstopper ervoor dat de warmte niet uit de ruimte kan ontsnappen. Zo kan je jouw deur gebruiken zonder zorgen en kun je blijven genieten van warmte in je huis. Wanneer je bij een ruzie de deur eens hard wilt toeslaan, zal de deurstopper jouw helpen mogelijke schade te voorkomen. Ook kinderen kunnen gewoon hun gangetje gaan, want de deurstopper zorgt ervoor dat je interieur beschermd wordt, ook tegen het enthousiasme van je rondlopende kleintjes!

Verschillende keuzes

Kiezen is nooit gemakkelijk, ook niet bij de aanschaf van een deurstopper. Al lijkt dit op het eerste zicht niet zo’n belangrijke keuze, er zijn toch wat zaken waar je beter rekening mee kunt houden voor je een deurstopper aanschaft. Eerst moet je weten dat je een deurstopper op verschillende plaatsen kan vastmaken. Je kan hem op de vloer laten monteren met een schroef of vastmaken aan de wand. Als je hem op de vloer wilt bevestigen, maar je liever niet in de vloer boort, kan je hem ook gewoon zonder bevestiging op de grond plaatsen. Wanneer je een deurstopper op de grond plaatst kun je best kiezen voor een zwaarder model en let ook op dat je deurstopper zeker zo breed is dan je klink. Jouw keuze zal dus onder meer bepaald worden door de plaats waar je hem het liefst op wilt bevestigen. Bij het bevestigen van de deurstopper aan de wand(wandstop), voorkom je voornamelijk dat de deurklink de muur beschadigt, als je hem bevestigt op de vloer, zal hij eerder jouw vloer beschermen.

Daarnaast zijn er verschillende materialen waaruit deurstoppers worden gemaakt: je hebt ecologische houten deurstoppers, duurzame metalen deurstoppers, zachte rubberen deurstoppers en zelfs pluchen deurstoppers! De keuze van het materiaal zal grotendeels afhangen van jouw interieur, er zijn zo veel soorten dat er voor elk interieur wel een deurstop bestaat die perfect aansluit bij jouw interieur. Hou zeker rekening met de kleur, je kunt best de kleur van je deurstopper op je meubelen afstemmen. Bijvoorbeeld: een zilveren deurstopper voor een modern interieur, een gouden deurstopper voor een interieur met gouden accenten of een zwarte deurstopper voor wie neutraler wil blijven. Ook de vorm van de deurstopper kun je op jouw interieur en jouw deur laten afstemmen. Er zijn ronde deurstoppers, maar ook langwerpige, vierkantige en deurstoppers in de vorm van dieren(pluchen).