CV ketel installeren: job voor experts!

CV ketel installeren

Een CV ketel installeren is geen eenvoudige klus. Er kan van alles mis meegaan en als het niet goed gebeurt dan kun je daar veel last van hebben. Bovendien kan het een extra belasting zijn voor het milieu en dat is iets wat je niet wilt als je bewust woont. Helaas kan ik erover meepraten. Een CV ketel die niet goed is geïnstalleerd zorgt voor veel problemen.

Koud water

Ik woon in een nieuwbouwproject. Een mooi gebouw waarin je toch wel kwaliteit verwacht. En die is er ook zeker wel. Jammer alleen dat ik constant mijn warme douche vaarwel moet zeggen en het moet doen met koud water. Je begrijpt het al: problemen met de CV ketel. Dat alleen al is een belasting voor het milieu. Ik moet nu veel water koken in energie vretende waterkokers om af te wassen of te douchen. Je verspilt eigenlijk ook wel extra water want soms is er wel warm water en dan sta ik toch liever onder de douche. In de winter vertoont de verwarming ook kuren. Met veel lawaai probeert hij te ontsteken. Soms lukt dat en soms niet. Gelukkig ligt er een dik dekbed op mijn bank! Maar ja, het is een heel vervelend euvel omdat ik niet van mijn ketel op aan kan. En dat is toch niet de bedoeling.

CV ketel installeren: vraag het een expert!

Natuurlijk kwamen de monteurs langs. De hele CV ketel is inmiddels al drie keer vervangen. Zonder resultaat. Het probleem sleepte zich letterlijk jaren voort. Uiteindelijk kwam er iemand op het idee om met een camera in het buizenstelsel te gaan kijken. En men ging eens wat klachten met elkaar vergelijken. Wat bleek: ook mijn onder-  en bovenburen hadden dezelfde klachten. Toen ging eindelijk het balletje rollen. Mijn kachel, en die van de buren, kreeg niet genoeg zuurstof waardoor hij zijn werk niet kon doen. Het blijkt nu een heel groot probleem te zijn dat niet zo één, twee, drie is opgelost. Het ging dus al mis bij de montage van alle kachels op het buizensysteem. Dus kern van het verhaal: Een CV ketel installeren? Huur alsjeblieft een expert in om jarenlange ellende en hoge kosten te voorkomen. Er zijn veel mensen die dit echt goed kunnen. Een CV ketel installeren vergt kennis en kunde, het is een vak, dat blijkt ook uit mijn verhaal. Dus kijk eens rond op internet naar goede bedrijven die je kunnen bijstaan met deze klus.