Waarom je de pyjama graag toevoegt aan jouw avondritueel

Tegenwoordig wordt er veel van je gevraagd. De week staat in het teken van een leuke, maar drukke baan. Je houdt de balletjes hoog van het gezinsleven, je zit in de organisatie van het familieweekend, bereidt gezonde recepten en doet ook nog eens aan sport. Om je energie weer op pijl te brengen, mag een pyjama in je slaapritueel zeker niet ontbreken.

Van die lange, stroeve nachten..

Niets is vervelender dan een slechte nacht. En al helemaal wanneer het drukke leven de volgende dag natuurlijk verder gaat. De dag met 0-1 achterstand beginnen kan op lange termijn vervelende gevolgen met zich meebrengen. Zo gaat opstaan alleen al moeizamer en is er behoefte aan een extra dutje op een onhandige tijd. Ook verandert het concentratievermogen, de stemming en het gedrag. Alle drukte begint zijn tol te eisen, de gemoedstoestand wordt prikkelbaarder en door stresssymptomen kom je uiteindelijk weer moeilijker in slaap. De vicieuze cirkel is begonnen.

Jouw pyjama als hoogtepunt

Het creëren van een eigen avondritueel, zorgt voor structuur en ontspanning. Net als bij kinderen, is het ook voor volwassenen een goede tip om je lichaam mentaal en fysiek voor te bereiden op het slapen. Zo zit de een in de pyjama met de geurkaarsen aan om 19:00 uur, terwijl de ander Netflix opstart in zijn of haar favoriete onesie. Het moment dat de comfort kleding uit de kast komt, begint de rust. Om jouw avondritueel zo ontspannend mogelijk te maken, is het hebben van goede nachtkleding die comfortabel zit essentieel.

Welke pyjama kies ik dan?

Qua nachtkleding heb je tegenwoordig veel keus. Ben je snel op temperatuur in bed en slaap je het liefst met de kachel uit en het raam open? Dan is katoen altijd een goede keus. De stof ademt goed door en zorgt voor minder transpiratie. Ben je meer het type dat met dikke wollen sokken en 3 paar truien alsnóg de warmte bij de partner probeert weg te stelen? Dan kies je verstandig voor een pyjama van zacht flanel.

‘s Avonds modieus in je pyjama? Waarom niet!

Dat een pyjama niet alleen maar praktisch is, is algemeen bekend. Want waarom zou je alleen modieus de deur uit gaan, als je ook in je comfortabele nacht-outfit kunt shinen? De pyjama mag meer zijn dan functioneel. Op je zelfverzekerdst in een zakelijke outfit? Kies dan neutrale, tijdloze kleuren als zwart, wit of grijs. Draag jij het liefst alle kleuren van de regenboog, ga dan voor een leuke bloemenprint met veel kleur. En voor de dames, een chique rode slipdress zal jouw vent zeker achter over doen slaan. Dus ruil snel jouw oude oversized t-shirt uit 2013 in en til jouw avondritueel naar een hoger level. En daarnaast, wie weet past jouw modieuze nacht-outfit zelfs aan de ontbijttafel waardoor je nog meer plezier beleeft van jouw perfecte pyjama.