Last van een lekkage

Heb jij last van een lekkage, of heb je een vermoeden hiervan? Om er voor te zorgen dat je woning geen schade oploopt, de schade niet te groot wordt of de gemaakte schade opgelost kan worden, kun je er voor kiezen om een lekdetectie uit te laten voeren. Dit zal er namelijk voor zorgen dat je de precieze plek van de lekkage duidelijk hebt. Hierdoor zal niet alleen hak- en breekwerk zoveel mogelijk worden beperkt, ook zal de lekkage sneller opgelost kunnen worden.

Wat is een lekdetectie?

Wanneer je last hebt van een lekkage, kun je er voor kiezen om een lekdetectie uit te laten voeren door Lekkageservice.nl. Dit zal er voor zorgen dat je de precieze locatie van het lek zichtbaar hebt. Om dit te doen, zijn er een aantal verschillende technieken. Zo kan er gebruik gemaakt worden van een ultrasoon geluid. Met deze methode wordt er een ultrasoon geluid in de ruimte gestuurd. Vervolgens kan door de weerkaatsing van het geluid de exacte plek van de lekkage gevonden worden. Het geluid kan niet gehoord worden door mensen of huisdieren en je kunt dan ook gewoon aanwezig blijven in de woning. Daarnaast kan er ook gebruik gemaakt worden van een endoscopie. Deze methode stuurt een kleine camera in een leiding of afvoer. Vervolgens wordt deze door de leiding gestuurd waardoor de lekkage op een camera zichtbaar wordt. Een andere methode is middels een thermografische camera. Deze camera geeft warmte en koude beelden van een ruimte af. Doordat een lekkage een temperatuurverschil laat zien, kan deze op een zeer gemakkelijke wijze aangewezen worden. Deze methodes zijn erg nauwkeurig en worden dan ook erg vaak gebruikt. Een lekdetectie zorgt er dan ook voor dat een lek opgespoord wordt. Zo weet je zeker dat wanneer je bijvoorbeeld een gat in de muur maakt, je ook op de goede plek zit. Hierdoor wordt overbodig hak- en breekwerk voorkomen.

Last van een vochtlekkage of isolatielekkage?

Heb je een vochtlekkage of isolatielekkage in huis? Ook bij deze vormen van lekkages kan een lekdetectie uitkomst bieden. Deze zorgt er dan ook voor dat de bron van de vochtplek zichtbaar wordt. Ook een isolatielekkage kan gemakkelijk middels een lekdetectie duidelijk worden. Door middel van de themografische camera kan namelijk niet alleen de bron van een waterlekkage zichtbaar worden, ook de bron van een isolatielekkage kan zichtbaar gemaakt worden. Dit zal er dan ook voor zorgen dat je probleem opgelost kan worden en je niet teveel blijft betalen aan de energierekening.

Loodgieter verhelpt de problemen

Nadat een lekdetectie is uitgevoerd, wordt er een uitgebreid rapport opgesteld. Middels deze rapportage wordt er precies uitgelegd waar de lekkage zich bevindt en hoe groot het probleem is. Vervolgens kan de loodgieter zijn gang gaan. Deze zal de lekkage erg goed op kunnen lossen waardoor veel hak- en breekwerk overbodig wordt. Heb je last van een lekkage? Laat dit dan ook zo snel mogelijk oplossen. Laat een lekdetectie uitvoeren en schakel een loodgieter in om het probleem te verhelpen!

Bron: Superrenovatie.nl