Hoe kom je van een mollenplaag af?

mollen

Uiteindelijk zit niemand echt op een mollenplaag te wachten. Het probleem van een mollenplaag is dat mollen in een korte tijd veel schade aan jouw tuin kunnen aanrichten. Gelukkig zijn er eenvoudige manieren om een mollenplaag te voorkomen. Heb je al last van mollen in je tuin? Dan zijn er gelukkig ook eenvoudige methoden om zo snel mogelijk van de mol af te komen.

Het probleem van mollen in jouw tuin

Het probleem van mollen is dat ze zich onder de grond voort bewegen. Tijdens het bewegen, graven ze tunnels onder de grond wat tot grondverzakkingen kan leiden. Een mooi gazon kan dan binnen een paar dagen omgespit worden in een grote chaos. Als je dit wilt voorkomen, is het slim om hulpmiddelen te kopen waarmee je mollen kunt voorkomen. De meest effectieve methode is ultrasone geluiden. Mollen hebben een goed gehoor en kunnen geluiden horen die wij mensen niet kunnen vernemen.

Wanneer de mollen de onaangename ultrasone geluiden horen, zullen ze zeker weten uit de buurt blijven. Deze methode is erg eenvoudig toe te passen en werkt direct.

Het bestrijden van mollen

Wanneer je al last hebt van mollen, zal je de mollen moeten bestrijden. Dit kun je doen met diervriendelijke methoden of niet-diervriendelijkere methoden. De diervriendelijke methoden zijn de ultrasone geluiden en een mollentunnel, waarmee de mol als het waren gevangen wordt zodat je deze ergens anders weer kunt vrijlaten. De niet-diervriendelijke methode om van mollen af te komen is de mollenklem, waarmee de mollen gedood worden door een klem.

Op het internet zijn verschillende methoden verkrijgbaar waarmee je mollen kunt voorkomen en bestrijden. Klik hier om de meest verkrijgbare mollenverjagers te zien.