De voordelen van het hebben van planten in huis

Het hebben van planten in je huis kan erg voordelig zijn vanwege meerdere redenen. Dat planten goed zijn voor ons als mensen is al langer bekend en zal je ook niet verrassen. Planten kun je voor meerdere redenen aanschaffen voor in huis. Er zijn een hoop verschillende planten waar je uit kan kiezen en er zit dan ook altijd wel een geschikte plant voor jou tussen.

Goed voor de zuurstof in huis

Het is al langer bekend dat planten CO2 nodig hebben om te kunnen overleven. Planten zetten gedurende dit proces deze CO2 om in zuurstof die wij als mensen goed kunnen gebruiken. Door planten voor binnen aan te schaffen, zoals de Asparagus, kan het zuurstofgehalte in je huis verbeteren wat erg goed is voor je lichaam. 

Verschillende soorten planten

De meeste planten hebben veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Echter is er in huis niet op elke plek evenveel licht en is het belangrijk dat je goed over de meest geschikte plek nadenkt. Je kan het best kijken naar waar de plant het best in de kamer zou passen en ook nadenken over wat goed is voor de plant. Er zijn verschillende soorten planten die je kunt kopen en de ene heeft meer zon en water nodig dan de andere. 

 

Je kunt er als je een plekje in huis hebt waar weinig licht bij kan komen, ook voor kiezen om een kamerplant schaduw aan te schaffen. Deze planten kunnen groeien en overleven zonder een grote hoeveelheid zonlicht te hoeven vangen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Peperomia Obtusifolia. Door je planten zo uit te kiezen dat ze goed bij je interieur passen kan het een boost geven aan de uitstraling van je ruimte. De juiste plant kan de sfeer in de ruimte positief beïnvloeden. Als je een plant gaat uitzoeken, is het belangrijk dat je je hier een beetje in verdiept. De ene plant groeit een stuk sneller dan de andere en de ene plant zal meer water nodig hebben dan een andere plant. Door je hier eerst in te verdiepen kom je niet met een plant te zitten waar je eigenlijk geen plek voor hebt

Het reduceren van stress

Uit onderzoek is gebleken dat planten ervoor zorgen dat de stress in een huis verminderd. Het uitzicht dat je hebt op de groene kleur van de planten werkt rustgevend voor onze hersenen. Mensen die meer binnenplanten hebben en zich in een groenere ruimte bevinden hebben dan ook vaak een lagere bloeddruk. Daarnaast zijn ze vaak meer ontspannen gedurende de dag en ogen ze een stuk vrolijker. Naast de voordelen die planten op je humeur en op je lichaam kunnen hebben, is het ook leuk om ernaar te kijken. Planten kun je dan ook zien als decoratie en een deel van je interieur.