De grote verbouwing

Veel mensen horen het woord ‘verbouwing’ en weten niet hoe snel ze weg moeten rennen. Maar er zijn ook de mensen onder ons die er juist helemaal enthousiast van worden. Misschien is het omtoveren en opknappen van huizen wel jouw werk, of iets wat je wilt gaan doen. Hoe ga je dan aan de slag? In deze blog loop ik de stapjes met je door. Dat geeft wellicht wat houvast. Lees je mee?

Een klus als zelfstandig ondernemer

Als zelfstandig ondernemer ga je natuurlijk anders te werk dan als particulier. Zo winkel je bij verschillende winkels. Als ondernemer is het niet handig om je spullen te halen bij een alledaagse vloerenboer. Nee, daarvoor ga je naar de groothandel. Als je dus op zoek bent naar een pvc-vloer, moet je bij een groothandel PVC vloeren zijn. Zo hoef je niet in te leveren op kwaliteit maar scheelt het wel een hoop geld.

Bespreek alle wensen door

Voor je aan de slag gaat, is het belangrijk om alle wensen van de klant goed door te spreken. Alleen zo kun je hen en jezelf verzekeren van een goed eindresultaat. Als je ergens over twijfelt, blijf dan vragen stellen. Dat wordt over het algemeen meer gewaardeerd dan een verbouwer die maar wat gaat rommelen in de hoop dat hij het goed doet.

Van de basis…

Dat betekent dat alles aan bod moet komen. Afhankelijk van hoe groot of grondig de verbouwing is, zal dat ook. De basis is heel belangrijk, die moet kwalitatief helemaal in orde zijn. Denk bij de basis aan de muren, de isolatie en dus die vloeren. Plan je bezoekje voor de vloeren groothandel dus maar alvast in. Natuurlijk moet de boel er ook mooi uitzien, dat zit hem in de afwerking. Uiteindelijk kiest de klant het soort vloer en ook het kleurtje dat op de muren komt, maar als je veel professionele kennis hebt, kan je hen natuurlijk altijd wat tips bieden als ze laten blijken hierin geïnteresseerd te zijn.

Tot in de kleinste details…

Maar ook de details mogen niet ontbreken want zodra de basis goed zit, gaan die dingen opvallen. Zorg dus dat alles er leuk en uitnodigend uitziet, dat de plinten geverfd zijn, de fotolijstjes opgehangen en alles blinkt en glimt. Afhankelijk van de opdracht, moet je dit als ‘huisopknapper’ doen of doet de klant het. Spreek ook dit van tevoren af. Zo weet je wanneer je precies klaar bent en kan je dus ook een realistisch eindbeeld met je klant overleggen.